Junior Swim

Ook kinderen kunnen natuurlijk meedoen met de Junior Swim. Want hoe spannend is het dat je een keer in de grachten van Giethoorn mag zwemmen? Superleuk toch? Er wordt, voordat je het water in gaat, een supergave warming-up gegeven, zodat je goed voorbereid en met warme spieren het water ingaat.  Een presentator gaat het commentaar verzorgen en de interviews doen. Wie die presentator is houden wij natuurlijk nog even geheim. Dat kun je later wel lezen op deze website. Dus houd de website in de gaten. 

Dit zijn de belangrijkste voorwaarden om mee te mogen doen

 • Je bent tussen 8 en 15 jaar én in het bezit van diploma’s A en/of B (of vergelijkbaar).
 • Je hebt toestemming van je ouders/verzorgers nodig. Zonder toestemming kun je helaas niet meedoen. Zie hier de verklaring die je kunt downloaden. E-mail deze ingevulde verklaring naar ons zodat wij weten dat je aan de voorwaarden voldoet. Want als je niet aan deze voorwaarden voldoet, mag je helaas het water niet in. Dat klinkt wat onaardig, maar veiligheid staat voor ons op de allereerste plaats. Jouw inschrijving is pas definitief als deze verklaring binnen is bij ons. 

Schrijf je nu in!. Voor de Swim is het inschrijfgeld dan € 35,00 in plaats van € 75,00 en voor de Junior Swim betaal je € 5,00.

Inschrijven doe je hier.

Oh, en vergeet niet om gave foto's maken, bijvoorbeeld als je aan het trainen bent (wel oppassen dat je telefoon niet in het water valt). Deel jouw foto's via Instagram, Facebook en Twitter. Mail ons ook deze leuke zwem- en trainingsfoto's, dan delen wij die op onze eigen social media. 

Belangrijke informatie: afstanden en leeftijden 

Er zijn voor kinderen tussen 8 en 15 jaar verschillende afstanden die zij mogen zwemmen en waar de organisatie in verband met de veiligheid niet van af gaat wijken. Wij stellen voor kinderen tot 12 jaar een Safer Swimmer beschikbaar.

Route

Je gaat het water in bij De Fanfare net voordat de volwassen zwemmers er aan komen zwemmen. Je familie en vrienden kunnen jou komen aanmoedigen. Hoe leuk is dat? Je zwemt dan samen richting de kerk, Hylkemaweg en dan naar het Kulturhus, waar de finish is. Dat is dezelfde finish als waar de volwassenen aankomen. Daar helpen vrijwilligers jou veilig uit het water en dan mag je je warm gaan douchen, krijg je van ons een handdoek en iets lekkers te eten. Daarna kun je gaan genieten van jouw enorm mooie prestatie die dag en van de Gondelvaart. 

Regels Junior Swim

 • Vereist diploma: minimaal B (of vergelijkbaar).
 • Hier gaan we er van uit dat je zelfstandig kunt zwemmen. Er hoeft dus geen begeleider mee (mag wel maar let op: dan is dat ook een deelnemer die zich inschrijft).

Twijfel je of heb je een vraag over de Junior Swim? Neem dan contact op via e-mail

Het zwemmen van 2 km is alleen voor deelnemers ouder dan 15 jaar, vanwege de veiligheid. Voor leden van een zwemvereniging kunnen we een uitzondering maken. Vraag dit dan met reden aan op dit e-mail.

Tips voor het ophalen van donaties 

Het behalen van jouw donatiebedrag voor de Junior Swim kan op vele manieren.

 • Gebruik bijvoorbeeld je eigen Facebookpagina of Instagrampagina om de link naar je eigen donatiepagina te promoten en aandacht voor jouw prestatie te krijgen.
 • Laat iedereen op jouw school, in de buurt en thuis zien dat je meedoet met de Fighter poster. Die kun je hier downloaden. Heb je meer nodig, dan kun je dit ook ophalen op één van onze distributiepunten in Breda. Laat iedereen op jouw school, op je werk, in de buurt en thuis zien dat je meedoet met onder Steun mij - Fighter posters. We hebben een paar versies voor de deelnemers ontworpen dus kies de poster die bij jou past: 

  Poster I Junior Swim Giethoorn 
  Poster II Junior Swim Giethoorn

  Poster III Junior Swim Giethoorn
 • Poster IV Junior Swim Giethoorn
 • Organiseer een ludieke actie, zoals een autowasdag, een taartenbakactie, een ’openbare training’ of iets dergelijks, schrijf een stukje in je schoolkrant of clubblad waarmee je aandacht vraagt voor de actie, met als doel geld in te zamelen, verzamel lege flessen in je buurt en haal het statiegeld op.
 • Ben je lid van een (sport)vereniging of club kun je daar ook een speciale actie houden om je donatiegeld bij elkaar te krijgen. Vraag je teamgenoten om je te helpen bij jouw inzamelactie of nóg leuker...vraag ze om ook mee te zwemmen!
 • Heb je zelf nog meer goede ideeën? Deel die met ons via Facebook of Instagram! Dan zien andere kinderen die mee zwemmen ook jouw goede tips.

En weet je? Het gaat jou gewoon lukken om al het geld bij elkaar te krijgen. En dat je meedoet aan deze Swim is al een groot applaus waard.

Safer Swimmer voor de junior deelnemer

Wij introduceren een hulpmiddel dat de veiligheid dient maar tegelijkertijd de kinderen in staat stelt zelf te zwemmen. Een soort meedrijvende boei, onder de naam Safer Swimmer. Je merkt er zelf niets van bij het zwemmen maar je bent goed zichtbaar èn ... je kunt er even op drijven om een beetje uit te rusten. Voor alle duidelijkheid, de Safer Swimmer is géén vervanging voor toezicht en reddingsbrigade. Beiden zijn gewoon volop aanwezig.

Swim to Fight Cancer Giethoorm stelt voor elke deelnemer van de Junior Swim een 'Safer Swimmer' ter beschikking. In onze organisatie staat veiligheid voorop. Bij de Junior Swim worden alle deelnemers daarom goed in de gaten gehouden. Vandaar ook de eisen die wij stellen aan deelname. Maar tegelijkertijd is het belangrijk dat iedere deelnemer zich veilig voelt in het water. Des te meer plezier heb je bij het zwemmen. En dan ook nog eens in de grachten van het bruisend Giethoorn.

Hoe werkt het?

Bij de start krijgt ieder kind de Safer Swimmer. De heupgordel wordt ter plekke op de juiste maat ingesteld en vervolgens om de heup vastgeklikt. Direct na de finish levert iedere deelnemer de Safer Swimmer weer in. Deze kunnen we volgend jaar weer gebruiken.