Zwemwater

Het water in de Dordtse havens is geen officieel zwemwater. Gelukkig is de waterkwaliteit van de Nederlandse rivieren in de laatste decennia drastisch verbeterd. Gelet op de doorstroming en de getijdewerking is de waterkwaliteit in de Dordtse havens goed. Uiteraard zal de organisatie van Swim to Fight Cancer Dordrecht het water op diverse plekken bemonsteren in de komende periode en op de dag van het evenement zelf, om zodoende de kwaliteit aan te tonen. De waterkwaliteit wordt aan de hand van de Europese normen beoordeeld.

In samenwerking met duikclub 'Making Bubbles' en de gemeente Dordrecht wordt drijvend en niet drijvend vuil en andere obstakels uit het water verwijderd. Er wordt dus altijd in zo schoon mogelijk en veilig water gezwommen.

Indien de waterkwaliteit op zaterdag 31 augustus desondanks een onverantwoord gevaar dreigt op te leveren voor de gezondheid behoudt de organisatie zich het recht om maatregelen te nemen voor de veiligheid van de deelnemers, met als uiterste consequentie het afgelasten van het evenement. Zie de algemene voorwaarden voor meer details.