Zwemroute 2021

Route Swim: 2000 meter 

Je start jouw Swim spectaculair vanuit de Haven bij het Spanjaardsgat. Vervolgens zwem je de haven uit richting de Academiesingel, langs de vuurtoren en vervolgens keer je bij de Willemsbrug. Vandaar zwem je weer terug naar de haven. Je zwemt daar onder de Hoge Brug door en maakt jouw eigen ereronde in de Haven en finisht vervolgens bij de lage kade in de Haven. Daar kun je op de lage kade door een heerlijke warme douchestraat, ontvang je van ons een handdoek en staat er iets warms voor je klaar. Twee kilometer is natuurlijk een eind en dat kun je niet doen zonder er goed voor te trainen. Sommige mensen zijn daar door hun gezondheid fysiek niet toe in staat maar willen toch meedoen en hun steentje bijdragen. Stuur ons in dat geval even een berichtje via e-mail. Samen vinden wij een oplossing.

Route Junior Swim: 250 meter en 500 meter 

De route is iets anders dan in 2019. Je gaat het water in op dezelfde plaats als de volwassenen, namelijk het Spanjaardsgat. Voor de 500 meter zwem je eerst een stuk richting de singels. Dan draai je bij de boei en finish je met je ereronde in de haven. De 250 meter zwemmers gaan meteen na de start de haven in om daar te finishen. Aan beide kanten kunnen familie en vrienden jou komen aanmoedigen. Op de helft van de haven liggen keerboeien en vervolgens zwem je door naar de finish. Dat is dezelfde finish als waar de volwassenen aankomen.

Indeling waves

De start van zowel de Junior Swim als de volwassen Swim gaat plaatsvinden in verschillende waves. Een wave is een groep zwemmers die tegelijk van start gaat. Hoe laat je start krijg je op tijd te horen in de week voor de start. We plaatsen de wave indelingen dan ook op onze website.