Onze organisatie

Dit is Swim to Fight Cancer Breda

Breda sluit zich volledig aan bij de visie van Fight cancer. Met het organiseren van een swim in de haven en de singels van Breda hopen wij aandacht te genereren voor het belang van wetenschappelijk onderzoek door KWF. Tegelijk is Breda een stad die niet mag en kan ontbreken in het lijstje steden van Fight cancer. Want Breda brengt het samen. Een stad met een hart voor de bewoners van Breda en de gemeenten om zich heen. Niet voor niets scoorde Breda afgelopen jaar de hoogste opbrengst bij de collecte van het KWF. Inmiddels is een team fighters vanaf januari aan de slag. Samen met bedrijven en horeca in Breda gaan we er een prachtig en uniek evenement van maken.

Het wordt het een dag om nooit te vergeten. Fight je met ons mee? Doe mee! 

De Fighters van Breda – editie 2019

Als bestuur en kernteam zijn wij slechts een paar van de Fighters die ervoor gaan zorgen dat er op 1 september 2019 een super mooi evenement staat in Breda. Door ons belangeloos in te zetten leveren wij een bijdrage aan kankerbestrijding. En dat doen we allemaal met ons eigen persoonlijke verhaal en onze eigen drijfveren maar samen doen we dat met mega veel energie met een dikke glimlach op onze gezicht.  

Theo Dekker - bestuur en projectleider
Ruud Vrolijk - bestuur en penningmeester
Nathalie van Hooijdonk - bestuur en kernteam MarCom
Chantal Gerritsen - kernteam Junior Swim
Frans van de Meulen - kernteam Productie & Faciliteiten
Jac Verhaeren - kernteam Website & Fotografie
Bianca van Poppel - kernteam Vrijwilligers
Wim de Haas - bestuur Kennispartner
Johan van Gils - kernteam Entertainment & Horeca

En naast dit team fighters zijn inmiddels al veel fighters aangesloten om ons te helpen met dit geweldige event. Zoals bv de mooie samenwerking met Jumbo en de support vanuit Amphia en de Gemeente Breda. Maar ook alle talenten die zijn aangeschoven in de teams van kernteamleden. Op zondag 1 september 2019 hebben we ook nog veel vrijwillige fighters nodig (ca. 150 mensen). Wil je mee doen en vrijwilliger worden? Een CV is niet nodig, wel goede energie en een smile. Meld je als vrijwilliger via deze link aan. 

Transparantie en integriteit

Het bestuur van Swim to Fight Cancer Breda heeft goed nagedacht over een aantal kritische factoren voor het succesvol slagen van het zwemevenement. Eén van de kritische voorwaarden is dat we integer en transparant handelen met betrekking tot de grote verantwoordelijkheid die we hebben ten aanzien van onze deelnemers, donateurs, sponsoren en vrijwilligers. Maar ook ten aanzien van het kankeronderzoek. Met transparantie bedoelen we met name dat de opbrengst van Swim to Fight Cancer Breda 100% ten goede komt aan de Stichting Fight cancer. We hebben namelijk twee geldstromen, gekoppeld aan twee bankrekeningen:

  1. Inschrijfgelden en sponsorgelden uit de zakelijke markt. Deze gelden worden gebruikt voor de organisatie van het event. 
  2. Donatiegelden. Deze komen met aftrek van transactiekosten (is keuze van donateur) geheel ten goede aan de Stichting Fight cancer.

Na afloop van het evenement wordt het totale bedrag van de donaties openbaar gemaakt. 

Swim to Fight Cancer Breda is een separaat onderdeel van de Stichting Fight Cancer in Amsterdam. Stichting Fight Cancer heeft de ANBI-status. (Algemeen Nut Beogende Instelling). Hierdoor zijn de donaties aan Stichting Fight Cancer vrijgesteld van schenkbelasting. Donateurs kunnen ook gebruik maken van belastingvoordelen met betrekking tot de gedane giften aan de Stichting Fight cancer. Particuliere donateurs van een ANBI kunnen hun giften onder voorwaarden aftrekken van de inkomstenbelasting. Ook voor ondernemingen is het mogelijk om hun giften onder voorwaarden af te trekken van de vennootschapsbelasting. Het fiscaal nummer of RSIN van Stichting Fight Cancer is 852969284.