Organisatie

Swim to Fight Cancer wordt georganiseerd door een lokaal kernteam, ondersteund door het landelijke team van Stichting Fight cancer. Maak hier kennis met het kernteam!

Eefje van Pelt Swim Breda

Projectleider Eefje van Pelt

Al 43 jaar woonachtig in Breda. Geboren en opgegroeid in Heusdenhout en nu woonachtig in Princenhage samen met Willem en onze twee kinderen, Floortje en Joep.

Sinds kort mag ik mijzelf, samen met Léandra Sprenkels, met trots projectleider van de Swim Breda noemen. Hoe bijzonder om dit mooie evenement in je eigen stad te mogen organiseren.

Ik denk dat iedereen in zijn/haar omgeving te maken heeft met deze verschrikkelijke ziekte. Een tante, je vader, een vriendin of zelfs je eigen kind. Het verdriet, de onmacht, de strijd, de kracht hoe iemand omgaat met dit verdriet. Bijzonder intens voor eenieder.

Al het geld wat opgehaald wordt, gaat naar Fight Cancer. Dat is waar wij het voor doen en aan bij willen dragen. Hoe mooi dat we dan zoiets samen kunnen doen, samen met een grote groep van vrijwilligers, samen met de gemeente Breda en alle andere partners.

Wij gaan onze krachten bundelen en op 11 september een evenement organiseren, waar zowel een traan als een lach de boventoon zullen voeren.

Leandra Sprenkels Swim to Fight Cancer Breda

Projectleider LĂ©andra Sprenkels

Voor deze derde editie van Swim to Fight Cancer Breda neem ik samen met Eefje het projectleiders-stokje over van Theo (nu bestuurslid).

Ik woon in Breda, samen met mijn man Ben en onze kinderen Ruben en Luca. Als freelance eventmanager zit het organiseren van evenementen inmiddels in mijn DNA. Meestal barst ik van de energie en dat is handig voor mijn passie: marathons lopen. 

De adrenaline bruist door mijn aders van de functie die ik nu bij Swim Breda mag uitvoeren; een sportief evenement organiseren in de mooiste stad van Nederland en boven alles: voor dit buitengewoon goed doel! Daar haal ik zóveel voldoening uit!

Mijn moeder en haar drie zussen kregen allemaal op jonge leeftijd borstkanker, waarvan de twee jongste zussen aan deze vreselijke ziekte overleden. Zeven jaar geleden overleed één van onze beste vrienden aan kanker, Alex Nijdam. Hij werd maar 42 jaar. SAMEN met dit geweldige bestuur, prachtige kernteam en álle deelnemers gaan we een fantastische editie wegzetten van Swim Breda op 11 september met als doel dat kanker geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn.

Vecht jij met ons mee?

Theo Dekker Swim Breda

Bestuurslid Theo Dekker (voorzitter)

Ik ben Theo Dekker, projectleider Swim to Fight Cancer Breda in 2019 en 2021. Ik ben 65 jaar en woon met Marthy in Etten-Leur. Ik heb twee kinderen, Tim en Selina en drie kleinkinderen.
Voor 2022 heb ik het stokje overgegeven aan Léandra en Eefje en ik heb ongelooflijk veel vertrouwen in deze enthousiaste, bevlogen en fanatieke meiden. Ik zal de Swim meer vanuit het bestuur gaan begeleiden.

In 2017 overleden mijn jongere broer en ex-vrouw, moeder van mijn twee kinderen aan kanker. Na in 2018 de Alpe d’Huez gedaan te hebben, zeiden veel mensen tegen mij: "Dat jij dat kan, een week naar Frankrijk en dan zo’n steile berg op. Ik zou ook iets willen doen om mijn onmacht om te zetten in kracht."

Om dat voor veel mensen mogelijk te maken, zijn wij in Breda begonnen de Swim to Fight Cancer te organiseren. Dan kan iedereen meedoen! Is twee kilometer veel? Ja, zeker! Kan jij dat? Ook zeker! Want je doet het ergens voor! (Daarnaast "controleren” wij niet of je die 2K ook echt zwemt… ?).

Ik kan iedereen aanraden mee te doen; je maakt echt het verschil. Inschrijven dus! Succes en tot ziens bij één van de trainingen of op 11 september in de Haven en singels van ons mooie Breda!
Foto volgt Swim Breda

Bestuurslid Ruud Vrolijk (penningmeester)

Binnenkort lees je hier alles over Ruud!

Nathalie van Hooijdonk

Bestuurslid Nathalie van Hooijdonk (marketing & communicatie)

Ik ben een Tilburgse met Breda in het hart. Moeder, eigen ondernemer binnen de communicatie, wijkverbinder in Tilburg én bestuurslid marketing en communicatie van Swim to Fight Cancer Breda.

Vrijwilligerswerk heeft mij al veel gebracht. Vooral binnen mijn eigen rouwproces met het verlies van mijn vader. Met de missie om dat verdriet om te zetten in actie besloot ik samen met een vriend, Theo Dekker, Swim to Fight Cancer in Breda op te zetten. Ik zoek altijd wel een goed doel waar mijn hart sneller van gaat kloppen. En na de eerste bijzonder succesvolle editie van Swim to Fight Cancer Breda klopte mijn hart bijna uit mijn lijf van de adrenaline en heb ik besloten ook de tweede editie en inmiddels derde te organiseren en te beleven. Van mijn vader heb ik geleerd dat je altijd iets voor anderen kunt betekenen en dat ook niet moet laten. Van jongs af aan was vrijwilligerswerk in ons gezin dus ook al iets dat er gewoon bij hoorde. Mijn vader was daarin mijn grote voorbeeld.

Ik sta bekend om mijn positieve instelling, gedrevenheid in alles wat ik doe en mijn gevoel voor humor. Ik haal dan ook veel voldoening uit de kleine mooie dingen van het leven; een lekkere slappe lach met een vriendin, heerlijk eten bij een restaurant, een knuffel van mijn kinderen, de spontane kus van mijn man, Swim to Fight Cancer in Breda, tegenslagen overwinnen, met een lach de dag eindigen, omdenken, successen op zakelijk vlak, een baan hebben, gezond zijn… Noem maar op!

Foto volgt Swim Breda

Kernteamlid Facilitair & vergunningen

De vacature Facilitair & vergunningen is nog niet ingevuld. 

Wil jij hier jouw foto zien staan? Kijken dan op de homepage welke vacatures wij hebben binnen het team en wellicht sta jij hier binnenkort met jouw foto en verhaal! 

 

Rob Kroonen Swim Breda

Kernteamlid Rob Kroonen (parcours & crowdmanagement)

Ik ben Rob Kroonen, 45 jaar oud en samen met mijn gezin alweer 21 jaar woonachtig in Breda.

Vanaf 2019 ben ik betrokken bij Swim to Fight Cancer Breda en vanaf dit jaar neem ik het stokje over van mijn broer Patrick als crowdmanager.
De Swim is een geweldig evenement om mee te mogen organiseren en verbindt mensen die hetzelfde meemaken of hebben meegemaakt.

Het is een evenement met een lach en een traan, wat het dan ook zeer bijzonder maakt voor mij persoonlijk.

Het is een feit dat hoe ouder je wordt er steeds meer mensen om je heen wegvallen en helaas ook aan de ziekte kanker.

Tijdens mijn jaarlijkse controle blusmiddelen in het Amphia ziekenhuis kom ik natuurlijk ook op de afdeling oncologie en wat ik daar zie, raakt mij steeds weer.

Ik zet mij tijdens dit evenement dan ook graag in om een steentje bij te dragen om deze ziekte te bestrijden.

Foto volgt Swim Breda

Kernteamlid Harry Dekker (sponsoring & bedrijven)

Binnenkort lees je hier alles over Harry!

Johan van Gils Swim Breda

Kernteamlid Johan van Gils (horeca & entertainment)

Ik ben Johan van Gils. In het dagelijkse leven ben ik financieel adviseur en binnen de Swim Breda kernteamlid Horeca & entertainment.

Ik houd me bezig met alles wat te maken heeft met het amusement en horeca.

Sinds 2019 maak ik deel uit van een geweldige club mensen die gezamenlijk een bijzonder evenement organiseren; onze Swim to Fight Cancer in Breda.

Een evenement met een lach en een traan waarin we vooral heel veel geld proberen op te halen voor kankeronderzoek, maar ook mensen samenbrengen om onmacht om te zetten in macht. Het geeft een grote voldoening om iedereen ruimte te bieden om zijn of haar ervaring tijdens deze dag een plekje te geven. Ieder verhaal is uniek en iedere zwemmer is een topper.

Buiten dat, is het fantastisch om dat in ons eigen fier Breda op de mooiste plaats te kunnen organiseren!!

Chantal Verhoeff Swim Breda

Kernteamlid Chantal Verhoeff (Junior Swim & trainingen)

Ik ben Chantal Verhoeff, 42 jaar en woon in Breda samen met mijn kat. 

Ik werk al 20 jaar in het basisonderwijs, nu als juf van groep 8 op de Griffioen in Prinsenbeek.

Zwemmen is mijn passie! Op mijn 8e begon ik met wedstrijden en dat doe ik nu nog steeds. In het zwembad doe ik mee aan wedstrijden voor masters, maar in de zomermaanden zwem ik ook graag in open water en doe ik o.a. mee met zeezwemtochten. Ik loop ook hard.

Mijn taak in het kernteam is het verzorgen van trainingen voor de deelnemers van Swim to Fight Cancer Breda. En ik verder ben ik verantwoordelijk voor de Junior Swim.

Ik ben een fighter omdat ik graag wil dat kanker geen dodelijke ziekte meer is in de toekomst en het is fijn dat ik mijn steentje bij kan dragen door iets wat ik heel graag doe: zwemmen!

Foto volgt Swim Breda

Kernteamlid Chantal van der Giessen (vrijwilligers)

Hallo allemaal,

mijn naam is Chantal Leijten - Van der Giessen. Sinds 2019 ben ik betrokken bij de SWIM. Eerst als vrijwilliger, maar vanuit mijn enthousiasme en motivatie om meer voor de SWIM te betekenen werd dat daarna als kernteamlid.

Ik ben binnen het team verantwoordelijk voor het aansturen van de vrijwilligers en zorg er samen met de andere kernteamleden voor dat op de dag zelf alles gestroomlijnd verloopt.

Ik ben van origine niet afkomstig uit het warme Brabant; ik ben hier voor de liefde komen wonen. Samen hebben we nu een zoontje van 1 jaar. Naast het hoofddoel van de SWIM, om zoveel mogelijk geld voor onderzoek op te halen, heeft de SWIM mij een hoop nieuwe contacten opgeleverd. Waardoor ik me hier nog meer thuis voel.
Marthy van Dijk Swim Breda

Kernteamlid Marthy van Dijk (infomail & inschrijvingen)

Mijn naam is Marthy van Dijk. Ik ben vrijwilliger bij Swim to Fight Cancer Breda sinds 2019. Ik ben 62 jaar, getrouwd met Theo, woonachtig in Etten-Leur, moeder van David en oma van drie kleinkinderen. Theo (mijn man) was in 2019 projectleider van Swim Breda waardoor ik erbij betrokken ben geraakt. Ik verzorg de aanmeldingen en het mailverkeer en heb daarom veel contact met deelnemers.

Iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving die overleden is aan kanker. Zo ik dus ook. Mijn moeder en al haar broers en zussen, maar ook mijn zwager zijn overleden aan deze vreselijke ziekte. De meesten zijn lang geleden jong overleden, dat was in de tijd dat er nog maar weinig bekend was en genezing eerder een uitzondering dan een regel was. Gelukkig is er in de afgelopen jaren al veel veranderd, maar er is nog een lange weg te gaan. Ik ben niet echt een zwemmer maar door als vrijwilliger mee te doen, draag ik toch een steentje bij!

Liset Kruls Swim Breda

Kernteamlid Liset Kruls (marketing & communicatie)

Mijn naam is Liset Kruls en ik woon met veel plezier in het mooie Breda. Een stad waar veel gebeurt en vele mooie evenementen worden georganiseerd.

Graag zet ik mij in voor een maatschappelijke betrokken organisatie om op die manier mijn bijdrage te leveren aan het goede doel en de samenleving. 

Kanker is een hele nare ziekte en veel mensen hebben helaas direct of indirect met deze ziekte te maken (gehad). Velen leveren een immense strijd om kanker de baas te zijn. (Financiële) hulp en support is en blijft hard nodig.

Graag draag ik bij aan de ambitie van ‘Swim to Fight Cancer’ om mensen te motiveren, in beweging te laten komen en fondsen te werven voor (meer) onderzoek. Het is een uniek event waar al velen aan hebben deelgenomen; ieder met een persoonlijke motivatie en/of verhaal maar met een gezamenlijk doel!

Ik kijk er naar uit samen met dit team een mooie 3e editie in Breda neer te zetten op 11 september. Lever jij ook een bijdrage? Doe mee en schrijf je in!

Foto volgt Swim Breda

Kernteamlid (veiligheid)

Vacature. Wil jij jouw foto hier hebben staan? Ofwel, heb je interesse in deze functie als vrijwilliger? Mail ons dan via info@breda.swimtofightcancer.nl