Onze organisatie voor 2021 

Dit is Swim to Fight Cancer Breda
Breda sluit zich volledig aan bij de visie van Fight cancer. Met het organiseren van de tweede editie van Swim to Fight Cancer Breda op zondag 12 september 2021 hopen wij wederom aandacht te genereren voor het belang van wetenschappelijk onderzoek door KWF. Tegelijk hebben we ervaren dat Breda een stad is die niet mag en kan ontbreken op het lijstje van steden die een Swim event organiseren. Want Breda brengt het samen. Een stad met een hart voor de bewoners van Breda en de gemeenten om zich heen. Inmiddels is het team fighters van 2019 aangevuld met nieuwe kanjers die in 2021 gaan helpen om er een succes van te maken. Hopelijk wederom samen met ondernemend Breda.

De Fighters van Breda – editie 2021
Als bestuur en kernteam zijn wij slechts een paar van de Fighters die ervoor gaan zorgen dat er op 12 september 2021 een bijzonder evenement staat in Breda. Door ons belangeloos in te zetten leveren wij een bijdrage aan kankerbestrijding. En dat doen we allemaal met ons eigen persoonlijke verhaal en onze eigen drijfveren maar samen doen we dat met mega veel energie met een dikke glimlach op onze gezicht.  

Fighters  Aandachtsgebieden

Bestuur
Theo Dekker Projectleider Swim Breda 
Ruud Vrolijk  Financiën, Sponsoring
Arnoud Wever Junior Swim, Vrijwilligers 

Kernteam 
Suzan Rutten Logistiek en Facilitaire zaken
Chantal Verhoeff Zwemzaken en scholen/verenigingen
Marthy van Dijk  E-mail en deelnemerscommunicatie
Johan van Gils Horeca en Entertainment 
Harry Dekker Sponsorzaken en bedrijven
Chantal van der Giessen   Vrijwilligers coordinator
Annelies de Groot Veiligheid
Patrick Kroonen Veiligheid
Patricia Stroo PR en communicatie
Manouk van der Vorm Communicatie

Kennispartners
Nathalie van Hooijdonk      Communicatie en pers
Suzan Goverde Zwemzaken
Vacature Website en ICT 

En naast dit team fighters zijn inmiddels al veel fighters aangesloten om ons te helpen met dit geweldige event. Zoals bv. de mooie samenwerking met Jumbo en de support vanuit Amphia en de Gemeente Breda. Op zondag 12 september 2021 hebben we ook nog veel vrijwillige fighters nodig. Wil je mee doen en vrijwilliger worden? Een CV is niet nodig, wel goede energie en een smile. Meld je als vrijwilliger aan via de Doe mee knop. 

Transparantie en integriteit
Het bestuur van Swim to Fight Cancer Breda heeft goed nagedacht over een aantal kritische factoren voor het succesvol slagen van het zwemevenement. Eén van de kritische voorwaarden is dat we integer en transparant handelen met betrekking tot de grote verantwoordelijkheid die we hebben ten aanzien van onze deelnemers, donateurs, sponsoren en vrijwilligers. Maar ook ten aanzien van het kankeronderzoek. Met transparantie bedoelen we met name dat de donaties (na aftrek van eventuele transactiekosten) volledig ten goede komen aan onderzoek naar kanker via KWF Kankerbestrijding.We hebben namelijk twee geldstromen, gekoppeld aan twee bankrekeningen:

  • Inschrijfgelden, subsidies en sponsorgelden uit de zakelijke markt. Deze gelden worden gebruikt voor de organisatie van het event.
  • Donatiegelden. Deze komen met aftrek van transactiekosten (is keuze van donateur) geheel ten goede aan onderzoek naar kanker via KWF Kankerbestrijding.

Tijdens de gehele periode is het opgehaalde donatiebedrag voor iedereen inzichtelijk op de website; per deelnemer, per team en als totaal. Na afloop van het evenement wordt het totale bedrag van de donaties op het evenement bekend gemaakt. 

Onderdeel van Fight Cancer
Swim to Fight Cancer Breda is een separaat onderdeel van de Stichting Fight Cancer in Hilversum. Stichting Fight Cancer heeft de ANBI-status. (Algemeen Nut Beogende Instelling). Hierdoor zijn de donaties aan Stichting Fight Cancer vrijgesteld van schenkbelasting. Donateurs kunnen ook gebruik maken van belastingvoordelen met betrekking tot de gedane giften aan de Stichting Fight cancer. Particuliere donateurs van een ANBI kunnen hun giften onder voorwaarden aftrekken van de inkomstenbelasting. Ook voor ondernemingen is het mogelijk om hun giften onder voorwaarden af te trekken van de vennootschapsbelasting. Het fiscaal nummer of RSIN van Stichting Fight Cancer is 852969284.