Over Swim to Fight Cancer Breda

In 2019 vond in Breda de eerste Swim to Fight Cancer plaats in de haven en singels. In 2021 was de tweede editie. Deze vond plaats in De Kuil in Prinsenbeek. De reden hiervoor was dat -vanwege Covid19- evenementen alleen maar toegestaan werden op een afgesloten terrein. In 2022 gaan wij vol overgave voor een editie terug in de singels. Dat wil je niet missen! 

OVER SWIM TO FIGHT CANCER

Swim to Fight Cancer is een initiatief van Stichting Fight cancer, dat in 2014 ontstaan is door een aantal enthousiaste en gedreven mensen met een leuk idee: een unieke zwemtocht in natuurlijk buitenwater, waarbij deelnemers en teams zoveel mogelijk donaties ophalen voor onderzoek naar kanker. Een mooi en rebels initiatief dat de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een succesvol evenement dat door heel Nederland georganiseerd wordt. Het is mooi en ontroerend om te zien hoeveel mensen ieder jaar meezwemmen, allen met een persoonlijke motivatie om het water in te springen. Volwassenen zwemmen ongeveer 2 kilometer (er is ook een 1 kilometer mogelijkheid) en kinderen van 8 en 9 jaar zwemmen 250 meter, kinderen van 10 t/m 15 jaar zwemmen 500 meter. Inmiddels is door Swim to Fight Cancer een enorme bijdrage geleverd aan kankeronderzoek van talentvolle onderzoekers die zich elke dag hard maken voor een doorbraak!

Visie
Stichting Fight cancer wil met Swim to Fight Cancer een onderscheidend en uitdagend evenement neerzetten in een verrassend decor en met een sterke boodschap, en daarmee maximale aandacht genereren voor onze missie: een wereld realiseren waarin kanker hopelijk geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn. Onze ambitie is om met Swim to Fight Cancer jaarlijks duizenden Fighters in beweging te laten komen en fondsen te werven voor kankeronderzoek. Met Swim to Fight Cancer bieden wij mensen een platform om hun gevoel van onmacht om te zetten in positiviteit en kracht. 

Benieuwd naar waar we nog meer zwemmen? Bezoek dan de homepage via www.swimtofightcancer.nl. 

Zij gingen je voor...

"Al jarenlang zet ik me in voor Swim to Fight Cancer. Zolang kanker nog een dodelijke ziekte is, is niet meedoen immers geen optie. Kortom; Love Life! Fight cancer." 

Joost de Koning - Partner EJP Accountants & Adviseurs

"Ik hoop heel erg dat het lukt om in andere steden ook oncologen te vinden die wild enthousiast van Swim to Fight Cancer worden. Door met een team uit het ziekenhuis mee te doen aan een Swim doe je iets met z’n allen. Je gaat samen geld ophalen, trainen en spreekt elkaar daardoor ook over iets leuks, waar je energie van krijgt. Perfecte teambuilding dus én belangrijk voor kankeronderzoek!"

Hans Westgeest - Oncoloog-internist Amphia

"Ik ben na mijn ziekte ook meer mijn hart gaan volgen. Ik was advocaat en ben nu plezier- en relatiecoach. Ik geniet oprecht van elke dag en inspireer anderen graag dit ook te doen. Dat hoeft niet groots en meeslepend maar juist door kleine veranderingen. Ook draag ik graag mijn steentje bij aan meer en beter onderzoek naar kanker en vond het extra bijzonder dit met mijn behandelend arts te doen."

Rosa Kelly - Plezier & relatie coach

Onze Drijvende Krachten

Onze Vrienden

Logo Mammoet Swim Breda
Logo Super Drukker Swim Breda
Logo Breda Print Swim Breda
Logo Holland Casino Swim Breda
Logo Aogse Markt Swim Breda
Logo KAAT&CO Swim Breda
Logo BDO Swim Breda
Logo DekkerCool Swim Breda
Logo Betrokken Ondernemers Breda Swim Breda
Logo Popkoor Prestige Swim Breda
Logo Doornbos Fysio Swim Breda
Logo BredaNu Swim Breda
Logo Adeon Swim Breda
Logo Dare2Tri Swim Breda
B&V Partners in Veiligheid Swim Breda
Logo Waterschap Brabantse Delta Swim Breda
Logo Think Yellow Swim Breda
Logo Hertz Swim Breda
Logo Aarsten Fruit Swim Breda
Logo Euro Promo Textiel Swim Breda

Onze landelijke partners