Be a Fighter!

Voor de allereerste keer organiseren wij op zondag 1 september 2019 een waanzinnig mooi en uniek event in de Bredase haven en de singels. En we beloven jou dat het een dag wordt om nooit meer te vergeten! We maken die dag samen een vuist tegen kanker en zwemmen 2 kilometer om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF wetenschappelijk kankeronderzoek. Gooi je agenda leeg, save the date en ga alvast wat oefenen want 2 km is best ver maar als je voor de ander zwemt dan gaat het je lukken, let maar op.

Iedereen is welkom!

Kinderen, ouders, opa’s, oma’s, collega’s, vrienden, klasgenoten, iedereen is welkom op die dag. We nodigen je van harte uit om met ons het water in te gaan. We gaan namelijk zwemmen voor alle mensen die we lief hebben, waar we van houden, die we moeten missen, die strijden tegen kanker en voor de mensen helaas zijn overleden aan kanker! En zouden we vanzelfsprekend die blauwe badmuts op moeten zetten om die vuist te maken tegen kanker. Zie hier onze videoclip. 

Be a Fighter!

Doe met ons mee! Schrijf je hier in. Schrijf je nu in en ben één van de Early ducks. Voor de Swim is het inschrijfgeld dan € 49,95 in plaats van € 75,00 en voor de Junior Swim betaal je als Early duck € 15,00 in plaats van € 25,00. En start na inschrijving met jezelf te promoten als fighter. Daarvoor hebben we tips en mooie posters ontworpen die je zelf kunt downloaden en kan aanvullen. Klik hier

Wat krijg je eigenlijk voor je inschrijfgeld? 

 • oneindig veel respect van alle mensen om je heen;
 • een heel goed, bijna euforisch gevoel omdat je daadwerkelijk een bijdrage hebt geleverd aan noodzakelijk kankeronderzoek wat veel leed kan besparen;
 • een heel gaaf evenement met een lach en een traan. Met muziek, presentatoren, een centraal podium met een DJ en tientallen veiligheidsmedewerkers in en rond het water;
 • een goede conditie doordat je vooraf echt wel in training moet;
 • een startbewijs voor de Swim to Figt Cancer Breda;
 • een mooie badmuts met nummer. Dat wordt een collectors item en mooie herinnering;
 • een herinneringsmedaille, omgehangen door een Bekende Bredanaar;
 • een lekkere warme douche als je uit het water komt;
 • een handdoek om je af te drogen;
 • een warme badjes voor als je onder de douche vandaan komt;
 • een polsbandje als herinnering;
 • een kopje bouillon met een reep om aan te sterken;
 • een heerlijk pastabuffet om de calorieën weer aan te vullen;
 • en een spectaculaire cheque-uitreiking.

Streefbedrag

Natuurlijk gaan wij een gaaf event opzetten. Maar de doelstelling blijft natuurlijk om zoveel mogelijk geld op te halen voor noodzakelijk kankeronderzoek. Daarom word je bij je inschrijving gevraagd wat het streefbedrag is wat je op wilt halen. Wij gaan ervan uit dat jij je maximaal inzet om minimaal 250 euro op te halen voor kankeronderzoek. Het niet behalen van het minimum heeft géén consequenties voor je deelname van dit jaar.

Dit is Fight cancer.

Fight cancer is in 2014 ontstaan en is inmiddels een jonge en eigenzinnige stichting voor jongvolwassenen die fondsen werft voor KWF Kankerbestrijding. Onder het motto ‘Love life. Fight cancer.’ laten zij zien dat de strijd tegen kanker resultaat oplevert en inspireren zij mensen om mee te doen. Fight cancer wil jonge mensen bewust maken van de noodzaak van kankerbestrijding, ze betrekken bij de strijd tegen kanker en vooral: aansporen tot actie! Want 1 op de 3 mensen krijgt kanker. De opbrengsten van Fight cancer gaan via KWF Kankerbestrijding naar wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie. Hoe ze dat doen? Door met een sterke boodschap vanuit een onderscheidend evenement binnen een verrassend decor van de stad maximale aandacht te vragen voor de noodzaak van wetenschappelijk onderzoek. Het is mooi en ontroerend om te zien hoeveel mensen ieder jaar meezwemmen, allen met een persoonlijke motivatie om het water in te springen. Kijk hier maar eens voor een impressie van Hoorn. Inmiddels is door Swim to Fight Cancer een enorme bijdrage geleverd aan kankeronderzoek van talentvolle onderzoekers die zich elke dag hard maken voor een doorbraak! Alleen vorig jaar al was die bijdrage bijna 2 miljoen euro!

Dus houd deze website in de gaten, want hier lees je alles over het aantal inschrijvingen, het dagprogramma, de afstanden, de veiligheidsvoorschriften, het sponsorschap en de deelname als individu of als team. Het event bestaat uit een Junior Swim (8 t.m. 15 jaar) en een Swim (vanaf 16 jaar). Zwem in Breda mee in de strijd tegen kanker!

Doe mee