Hoe werkt het?

Tijdens de Fight Cancer Summer Challenge ga jij tot en met 31 augustus lang zoveel mogelijk gesponsorde kilometers afleggen voor meer onderzoek naar kanker. Je gemaakte kilometers kunnen op drie verschillende manieren worden bijgehouden. De eerste optie is dat ze worden geregistreerd door de app Strava, een mobiele app voor het bijhouden van sportprestaties. De tweede optie is een koppeling van je Fitbit (smartwatch) aan je account. De laatste optie is dat je je gemaakte kilometers zelf bijhoudt en invoert. 

Doorloop de volgende stappen om mee te doen met de Fight Cancer Summer Challenge:  

Stap 1: Schrijf je in via onze website en maak direct een actiepagina aan (klik hier) 

Stap 2: Bepaal hoeveel kilometer je gaat afleggen  

Stap 3: Bepaal wat je tegenprestatie wordt als je het aantal kilometers niet haalt 

Stap 4: Download op je telefoon de app Strava en maak een account aan (tenzij je liever je Fitbit gebruikt als je die hebt)

Stap 5: Klik op de Fight cancer website rechtsboven op het blauwe poppetje, log in en klik op Mijn Fitness Activiteit. Hier kun je Strava/Fitbit koppelen aan je actiepagina. We raden je aan om een van deze twee opties te kiezen, omdat het bijhouden van je kilometers dan automatisch gaat. Mocht je dit toch niet willen/kunnen of een keer vergeten om Strava/Fitbit te gebruiken tijdens je activiteit, dan is er ook nog een optie om zelf je kilometers te registreren. Dit kan ook onder Mijn Fitness Activiteit. 

Stap 6: Deel met al je vrienden, collega’s, familie, en op je social media dat je meedoet aan de Fight Cancer Summer Challenge. Denken zij dat jij het gaat halen? Doen ze ook mee?  

Stap 7: Start met fondsen werven in je omgeving. Deel je donatiepagina  

Stap 8: Leg van t/m zondag 29 augustus het aantal kilometers af dat jij als doel hebt gezet!   


Op je eigen actiepagina wordt door de koppeling met Strava/Fitbit automatisch je voortgang bijgehouden en is ook jouw gesponsorde bedrag altijd up to date. Zo makkelijk is het! Lees verder voor een uitgebreide uitleg over de verschillende opties voor de kilometerregistratie:

Optie 1: Strava 
Nadat je de Strava-app hebt gekoppeld (zie stap 5), kan je aan de bak! De app is makkelijk in gebruik en optioneel ook te koppelen met vrijwel alle sporthorloges en fietscomputers. Je kunt de app gratis downloaden en een account aanmaken, mocht je deze nog niet hebben.  

Iedere keer als jij kilometers gaat afleggen voor de Fight Cancer Summer Challenge gebruik je de Strava-app. Dat werkt als volgt: 

  • Open Strava en zorg dat je ingelogd bent 
  • Druk onderin op ‘Opnemen’  
  • Druk (voordat je op start drukt) op de sport die je gaat beoefenen 
  • Druk op start en maak je kilometers! 
  • Druk op stop wanneer je klaar bent of even pauze wilt houden 
  • Druk op finish wanneer je definitief klaar bent met je activiteit 
  • Bij Naam vul je in: Fight Cancer Summer Challenge 
  • Een leuke extra is natuurlijk om foto’s toe te voegen van je activiteit! 
  • Druk op activiteit opslaan 
  • Wanneer de activiteit verwerkt is kun je deze delen op social media  


Optie 2: Fitbit
Mocht je een Fitbit hebben, dan is een andere optie het koppelen van je Fitbit aan je account (zie stap 5). Activeer jouw Fitbit wanneer je kilometers voor de Fight Cancer Summer Challenge gaat afleggen. 

Optie 3: Zelf kilometers invoeren
Als jij geen Strava of Fitbit wil/kan gebruiken voor het registreren van je kilometers, of als je een keer je telefoon/smartwatch vergeet tijdens een activiteit, is er ook de mogelijkheid om jouw afgelegde kilometers handmatig in te voeren op jouw actiepagina. Ga daarvoor naar fightcancer.nl, klik rechtsboven op het blauwe poppetje, log in en klik op Mijn Fitness Activiteit. Bij 'Voeg activiteiten toe' voer je jouw kilometers in.  

Door de koppeling met de Strava applicatie op je mobiele telefoon worden alle kilometers die jij aflegt automatisch verwerkt op jouw eigen Fight Cancer Summer Challenge actiepagina. 

Het maakt niet uit hoe je je kilometers aflegt. Je kan gaan hardlopen, wandelen, surfen, fietsen, kiten, zwemmen, wat jij wil! 

Meedoen kan overal! Waar je de kilometers aflegt mag jij zelf bepalen. Ook als je op vakantie bent, in Nederland of in het buitenland kan je gewoon meedoen met de Fight Cancer Summer Challenge!