Veelgestelde vragen

Hieronder tref je de meest voorkomende vragen over Spin for Life?

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op en wij beantwoorden jouw vraag dan zo snel mogelijk.

Wanneer is Spin for Life?

add remove

Spin for Life vindt plaats op 23 maart 2023, van 16:00 tot 00:00

Hoe ziet het programma eruit?

add remove

Het programma is dat we met duizenden mensen tegelijkertijd op 23 maart, tussen 16:00 en 00:00 gaan spinnen op 30 verschillende SportCity clubs. De gehele avond zal SLAM! voor heerlijke beats zorgen, doen SLAM! reporters vanuit SportCity clubs door het land verslag én zullen we vanuit de Centrale Sportcity Hub in Amsterdam alle locaties aan elkaar verbinden. Dat wordt gegarandeerd een unieke ervaring, met als doel om met al deze sportieve prestaties zoveel mogelijk geld in te zamelen voor baanbrekend kankeronderzoek!

Waar is Spin for Life?

add remove

Je kunt meedoen aan Spin for Life op maarliefst 30 verschillende locaties! Klik hier om de locaties te bekijken.

Hoe lang duurt het evenement?

add remove

Het evenement duurt van 16:00 tot 00:00. Je kunt je inschrijven om één of twee uur te spinnen, op een tijdslot dat je zelf kiest. Als jullie je inschrijven als Business Team, bepaal je samen met je collega's hoe lang iedereen op de spinning fiets door moet brengen. Maar één ding is zeker; hij dient met maximaal acht collega's acht uur lang draaiende te worden gehouden. 

Wie organiseert Spin for Life?

add remove

Spin for Life is een samenwerking tussen stichting Fight cancer, SportCity, SLAM! en Global Media & Entertainment.

Hoe gaan jullie om met het coronavirus?

add remove

Fight cancer houdt alle berichten van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) en de ministeries die met deze problematiek bezig zijn nauwlettend in de gaten. Mochten er vanuit de overheid maatregelen worden opgelegd die mogelijk ook onze events raken, dan laten wij dat zo spoedig mogelijk weten. Zie voor actuele informatie over het coronavirus de website van het RIVM:

https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

Met hoeveel deelnemers houden jullie rekening?

add remove

We streven altijd naar zoveel mogelijk deelnemers, want hoe meer spinners, hoe meer donaties we kunnen ophalen voor baanbrekend kankeronderzoek! In 2023 zal dit evenement voor het eerst georganiseerd worden. Per locatie spin je elk uur ongeveer met 15 tot 40 spinners tegelijkertijd (afhankelijk van de grootte van de locatie). We hopen dus uiteindelijk, met de 30 locaties op duizenden spinners!

Op de homepage kan je altijd terugvinden hoeveel deelnemers er op dat moment staan ingeschreven.

Is Spin for Life een wedstrijd?

add remove

Nee, Spin for Life is geen wedstrijd en er wordt geen tijd geregistreerd. Het is een evenement waarbij saamhorigheid en verbinding centraal staan. Je bepaalt zelf wat voor jou een sportieve prestatie is en iedereen is welkom! Het doel van Spin for Life is dat we proberen om zoveel mogelijk geld in te zamelen om baanbrekend kankeronderzoek te kunnen financieren. 

Hoe kan ik Spin for Life bereiken?

add remove

Voor de meeste locaties geldt; kom op de fiets! Niet op alle Spin for Life locaties kun je gemakkelijk parkeren, je kunt altijd op de locatie van jouw SportCity website bekijken hoe de parkeermogelijkheden zijn geregeld. Of kijk op 9292ov.nl hoe je het beste met het openbaar vervoer kunt komen.

Waar kan ik het beste parkeren? 

add remove

Niet op alle Spin for Life locaties kun je gemakkelijk parkeren, je kunt altijd op de locatie van jouw SportCity website bekijken hoe de parkeermogelijkheden zijn geregeld

Wie mogen er deelnemen aan Spin for Life?

add remove

Iedereen vanaf 10 jaar* is welkom om mee te doen! Je hoeft dus geen lid te zijn van SportCity! We raden alleen wel aan om in goede conditie te zijn. Bij twijfel over je gezondheid, raden we je aan met je huisarts te overleggen over eventuele deelname.

*Vanaf 10-16 jaar is schriftelijke toestemming van ouders verplicht. 

Ik zie mijn stad er niet tussen staan?

add remove

Voor deze allereerste editie gaan wij op een aantal specifieke locaties van SportCity spinnen. Je kan hier alle locaties terugvinden.

Hoe schrijf ik me in?

add remove

Inschrijven kan hier. Tijdens het inschrijven kies jij een locatie en tijdslot. Daarna krijg je een persoonlijke pagina op deze website, die je naar eigen wens kan op- en aanvullen. Via jouw persoonlijke pagina kun jij beginnen met fondsen werven! 

Hoeveel kost het om mee te doen aan Spin for Life?

add remove

Om mee te doen aan Spin for Life betaal je het volgende tarief:

1 uur 2 uur
Regulier
v.a. 16 feb
€ 9,95 € 17,48

Voor een Business Team betaal je €750,- excl BTW.

Waarom betaal ik inschrijfgeld?

add remove

Door middel van inschrijfgelden, sponsorgelden en eventuele subsidies kunnen we dit evenement organiseren. Daardoor kan zoveel mogelijk van de opgehaalde donatiegelden ten goede komen aan Stichting Fight cancer, die de financiering voor wetenschappelijk baanbrekend kankeronderzoek verzorgd. 

SLAM!, SportCity & Global doen belangeloos mee, de inschrijfgelden worden gebruikt om het evenement te bekostigen, denk aan de aankleding van het evenement, hapje en drankje voor tijdens jouw prestatie.  


Naast dat je met het inschrijfgeld het evenement mogelijk maakt, krijg je er als deelnemer ook wat voor terug. Je ontvange unieke Spin voor Life goodies, versnaperingen voor tijdens jouw uitdaging én we beloven, we gaan er een feestje van maken.... 

Klik hier om de deelnamemogelijkheden (en inschrijfgelden) te bekijken 

Wat ontvangt een individuele deelnemer? 

add remove

Als deelnemer ontvang je het volgende:

  • Leuke Spin for Life goodies 
  • Versnaperingen tijdens jouw uitdaging
  • Een persoonlijke pagina op deze site
  • De mogelijkheid om bij te dragen aan baanbrekend kankeronderzoek
  • En natuurlijk een onvergetelijke herinnering!

Wat ontvangt een vriendenteam? 

add remove

Je ontvangt hetzelfde als wat iedere individuele deelnemer ontvangt én je krijgt een aparte team pagina waar jullie gezamelijk geld mee op kunnen halen. 

Wat ontvangt een business team? 

add remove

Een Business Team krijgt voor haar inschrijving extra zichtbaarheid terug, door middel van een bedrijspagina inclusief logo op deze website. Daarnaast krijgt elk lid van het Business Team: 

  • Leuke Spin for Life goodies 
  • Versnaperingen tijdens jouw uitdaging
  • Een persoonlijke pagina op deze site
  • De mogelijkheid om bij te dragen aan baanbrekend kankeronderzoek
  • En natuurlijk een onvergetelijke herinnering!

Hoe kan ik me het beste voorbereiden op Spin for Life

add remove

Wij raden aan om een aantal weken lang extra te bewegen! Dit kan natuurlijk zijn door extra te fietsen, maar het helpt ook om algemeen aan je conditie te werken. Een keer extra zwemmen, wandelen of andere sportieve activiteit kan allemaal. En helemaal leuk, doe het samen met je vrienden en collega's en deel met jouw netwerk dat jij je aan het voorbereiden bent op de grootste spinningmarathon van Nederland!

 

Waar kan ik promotiemateriaal vinden om bekendheid te geven aan mijn deelname aan Spin for Life?

add remove

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Kan ik met één e-mailadres meerdere personen inschrijven?

add remove

Je kunt op ons platform niet met precies hetzelfde e-mailadres meerdere personen inschrijven. We hebben hier wel een trucje voor, maar let op dat lukt niet bij alle providers. Zover bij ons bekend werkt dit trucje voor Gmail accounts, Hotmail en Icloud. 
Als je een plusteken (+) en een woord (in dit geval bijvoorbeeld naam van de 2e persoon van inschrijving) toevoegt vóór het @-teken in je huidige mailadres, komen de berichten nog steeds bij je huidige inbox terecht. Dit kun je oneindig vaak doen. 
 
Voorbeeld: vader Jan wil graag spinnen met zoon Piet en dochter Eva. Zijn emailadres is Jan.achternaam64@gmail.com. Hij kan Piet inschrijven door het mailadres jan.achternaam64+piet@gmail.com te gebruiken en voor dochter Eva jan.achternaam64+eva@gmail.com. Alle mails worden doorgestuurd naar het originele mailadres van Jan.
Ziggo heeft een andere route. Zie: https://www.ziggo.nl/klantenservice/e-mail/alias-toevoegen#/

Waar kan ik het deelnemersreglement terugvinden?

add remove

Wanneer je je aanmeld voor ons evenement dien je aan te vinken dat je akkoord gaat met het deelnemersreglement, en is deze via een link in te zien. Klik hier om het deelnemersreglement nogmaals te bekijken.

Waar gaan de donaties heen?

add remove

Door jouw bijdrage kunnen talentvolle artsen en onderzoekers op het hoogste niveau kennis en vaardigheden opdoen in de oncologie. Fight cancer heeft samen met KWF een aantal bijzondere onderzoeken geselecteerd, waar de opbrengst naartoe gaat. Klik hier om te bekijken welke onderzoeken wij momenteel steunen.

 

Ik wil een donatie doen, maar ik wil pas later betalen. Kan dat?  

add remove

Als je als bedrijf een donatie doet van meer dan € 250,00, dan kun je een factuur ontvangen die je dan binnen 14 dagen betaalt. Ga hiervoor naar de donatiepagina. Zodra je € 250,- of meer als donatiebedrag én de bedrijfsnaam hebt ingevuld, komt de mogelijkheid (naast iDeal) ‘Factuur’ tevoorschijn. Klik daarop en geef aan dat je later wilt betalen, middels de factuur die je per mail krijgt. Het is voor particulieren niet mogelijk om je donatie achteraf te betalen. 

Hoe kan ik aan al mijn familie en vrienden een bericht sturen waardoor ze eenvoudig aan mij kunnen doneren?  

add remove

Stuur een e-mail, een Facebook bericht via jouw eigen pagina of tag mensen via onze Facebook pagina, Instagram of een tweet via Twitter met de link naar je persoonlijke pagina. Als mensen op die pagina, onder jouw foto en motivatie op de knop 'doneer' drukken, dan doneren ze direct aan jou. Daarnaast kun je via jouw persoonlijke Tikkie link, die je ontvangt in een SMS ook zorgen dat mensen nog makkelijker een donatie aan je doen.  

Ik zie een Tikkie donatie op mijn persoonlijke pagina, maar het bedrag is niet in mijn donatieteller verwerkt.

add remove

De verwerking van een donatie, gedaan via de Tikkie link, is eerst zichtbaar op je persoonlijke pagina en met enige vertraging opgeteld in de donatieteller.

Kan ik ook vanuit het buitenland betalen? 

add remove

Je kunt doneren via iDeal of met creditcard. Uiteraard kun je ook vanuit het buitenland doneren alleen ondersteunen de betalingssystemen van onze website dit niet. Als je wilt doneren vanuit het buitenland maar je kunt dat niet met creditcard, neem dan even contact met ons op via de e-mail, dan maken wij het voor jou in orde.

Waarom wordt er € 0,89 in rekening gebracht bij een donatie? 

add remove

Om onze vaste IT kosten zo laag mogelijk te houden, maken wij voor al onze evenementen gebruik van het fondsenwerf platform Funraisin en het betaalplatform Stripe. Deze platformen rekenen een (variabele) fee op de betaaltransacties. Omdat het onmogelijk is om het aantal deelnemers/donaties en de hoogte ervan vooraf in te schatten, hebben wij ervoor gekozen om hiervoor een vrijwillige bijdrage van € 0,89 aan de deelnemer/donateur te vragen. Deze heeft bij het afrekenen de keuze om wel of niet bij te dragen aan die kosten. 

Ik word doorverwezen naar een pagina van Girogate, klopt dat?

add remove

Ja dat klopt. Alle betalingen worden gedaan via het payment platform van Girogate/Stripe.

Op mijn afschrift staat een Duits rekeningnummer, klopt dat?

add remove

Ja dat klopt. Dit is het rekeningnummer van onze betaalprovider Stripe.

Oeps, ik heb aan de verkeerde persoon gedoneerd. Wat moet ik nu doen? 

add remove

Let goed op dat tijdens het doneren via het donatieformulier de persoon aan wie je wilt doneren ook NAAST het formulier staat. Als er verkeerd wordt gedoneerd, kan je voor de mogelijkheden een mail sturen naar support@fightcancer.nl.  

Mag ik een actie op touw zetten om donatiegeld binnen te halen?

add remove

Ja, natuurlijk! We omarmen alle initiatieven die geld opleveren voor het goede doel. We vernemen als organisatie graag van tevoren welke acties worden ondernomen. Dan kunnen we er namelijk op anticiperen en houden we het overzicht. Stichting Fight cancer is in geen geval verantwoordelijk voor acties die derden op touw zetten.

Wat is Eventix?

add remove

Eventix is onze ticketingpartner. Zij voorzien ons van een uitgebreid ticketsysteem wat het mogelijk maakt om fietsenuren te reserveren per persoon.

Waar kan ik mijn ticket vinden? 

add remove

Je hebt na je inschrijving een mail gekregen met jouw ticket. Mocht je deze niet terug kunnen vinden kun je met je betalingsgegevens jouw ticket opnieuw downloaden via https://eventix.nl/search 

Ik ben mijn ticket kwijt, wat nu? 

add remove

Je kunt met je betalingsgegevens jouw ticket opnieuw downloaden via https://eventix.nl/search 

Waarom betaal ik servicekosten voor mijn ticket? 

add remove

Dit zijn administratiekosten van Eventix 

Waarom kan ik alleen voor mijzelf een ticket kopen? 

add remove

Je kunt alleen een ticket voor jezelf kopen, omdat aan je ticket jouw persoonlijke pagina gekoppeld zit. Per mailadres kan er maar 1 persoonlijke pagina gekoppeld worden. Wil jij samen met iemand meedoen? Schrijf je dan allebei in met je eigen mailadres op hetzelfde tijdstip. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan nieuwsupdates over acties van Fight cancer per e-mail