Trainen

onder professionele begeleiding

5 kilometer hardlopen kun je niet zomaar van de ene op de andere dag, dat begrijpen we maar al te goed! Daarom bieden we iedere deelnemer aan om in kleine groepjes 12 weken te komen trainen onder begeleiding van hardlooptrainers en oncologiefysiotherapeuten. Ieder op z’n eigen tempo, binnen z’n eigen mogelijkheden. 

De eerste trainingen zijn afgetrapt op zaterdag 11 en zondag 12 maart en zullen wekelijks plaatsvinden in Oosterhout en Breda! Individuele training is in overleg/op afspraak met de trainers mogelijk. 

Wil je als deelnemer meedoen aan de trainingen? Lees dan onderstaande punten even aandachtig door. 

 1.  Ben je (ex-)kankerpatiënt? Dan verzoeken we je om je behandelend oncoloog even te vragen of hij/zij het net zo’n goed idee vindt als jij om mee te doen aan de run. Better be safe than sorry!
 2.  Geef je altijd op tijd op voor een training: waar en met hoeveel personen. 
 3.  Heb je klachten? Trek aan de bel bij één van de trainers of de oncologiefysiotherapeut. Samen kijken we of een consult bij de sportarts noodzakelijk is.

Trainingen

Gepland

  Elke zaterdag om 9.00 uur in Oosterhout  
Startpunt: Fysio- en Healthcenter de Beemd, Werkmansbeemd 53 Oosterhout
Hoofdtrainer: Pascal Jansen van Pascal Athlete PT 
Oncologiefysiotherapeut: Vanessa Roest
Telefoonnummer Vanessa: 06-25056580

  Elke zondag om 10.00 uur in Breda  
Startpunt: Clubhuis AV Sprint, Doctor Schaepmanlaan 4, 4837 BW Breda 
Hoofdtrainer: John Paquay
Telefoonnummer: 06-25056580 (Vanessa Roest)

We horen graag ruim voor elke training even of je deel wilt nemen. Stuur dan een berichtje aan de betreffende trainer met daarin je naam en met hoeveel personen je komt trainen.

Zelfstandig trainen

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je zelfstandig traint om straks de 5km te kunnen volbrengen. Misschien ben je al een ervaren loper en weet je alle ins en outs van het hardlopen, maar als je nog niet zo veel meters hebt gemaakt kun je vast wel wat hulp gebruiken. Als richtlijn voor je training en opbouw kun je één van de daarvoor ontwikkelde hardloopschema's gebruiken:

Hardloopschema's 5 km