Trainen

onder professionele begeleiding

5 kilometer hardlopen kun je niet zomaar van de ene op de andere dag, dat begrijpen we maar al te goed! Daarom bieden we iedere deelnemer aan om in kleine groepjes 12 weken te komen trainen onder begeleiding van hardlooptrainers en oncologiefysiotherapeuten. Ieder op z’n eigen tempo, binnen z’n eigen mogelijkheden. Hierbij houden we uiteraard zoveel mogelijk rekening met de geldende Covid-19 maatregelen.

De eerste trainingen zijn afgetrapt op zaterdag 20 en zondag 21 maart en zullen wekelijks plaatsvinden in Oosterhout en Breda! Individuele training is in overleg/op afspraak met de trainers mogelijk. Daarnaast maken we ook gebruik van de Pinktrainer app waarin de schema’s geplaatst worden, voedingsadviezen staan en oefeningen opgegeven kunnen worden. Ook heeft de app een chatfunctie waar je als deelnemer zelf kan aangeven hoe zwaar de training/oefening bijvoorbeeld was.

Wil je als deelnemer meedoen aan de trainingen? Lees dan onderstaande punten even aandachtig door. 

 1.  Ben je (ex-)kankerpatiënt? Dan verzoeken we je om je behandelend oncoloog even te vragen of hij/zij het net zo’n goed idee vindt als jij om mee te doen aan de run. Better be safe than sorry!
 2.  Geef je altijd op tijd op voor een training: waar en met hoeveel personen. Dit i.v.m. Covid-19 maatregelen en het eventueel splitsen van groepen bij een overweldigend aantal aanmeldingen.
 3.  Heb je klachten? Trek aan de bel bij één van de trainers of de oncologiefysiotherapeut. Samen kijken we of een consult bij de sportarts noodzakelijk is.
 4.  Download de Pinktrainer app; hierin staan de wekelijkse trainingen en vragenlijsten voorafgaand aan de training. Als deelnemer aan de trainingen ontvang je van ons een mail om deze app te downloaden. Houd voor de zekerheid je spambox in de gaten!

Trainingen

Gepland

  Elke zaterdag om 10.00 uur in Oosterhout  
Startpunt: Fysio- en Healthcenter de Beemd, Werkmansbeemd 53 Oosterhout
Hoofdtrainer: Pascal Jansen van Pascal Athlete PT 
Oncologiefysiotherapeut: Vanessa Roest
Telefoonnummer Vanessa: 06-25056580

  Elke zondag om 10.00 uur in Breda  
Startpunt: Parkeerplaats tussen atletiekvereniging Sprint en hockeyveld, Burgemeester de Manlaan Breda 
Hoofdtrainer: Matty Janssens, Runningtherapeut
Telefoonnummer: 06-10685454

We horen graag ruim voor elke training even of je deel wilt nemen. Stuur dan een berichtje aan de betreffende trainer met daarin je naam en met hoeveel personen je komt trainen.

Zelfstandig trainen

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je zelfstandig traint om straks de 5km te kunnen volbrengen. Misschien ben je al een ervaren loper en weet je alle ins en outs van het hardlopen, maar als je nog niet zo veel meters hebt gemaakt kun je vast wel wat hulp gebruiken. Als richtlijn voor je training en opbouw kun je één van de daarvoor ontwikkelde hardloopschema's gebruiken:

Hardloopschema's 5 km