Over LoveLife run - een unieke charity run!

Het begon in 2020 klein toen Vanessa Roest, oncologiefysiotherapeut bij Fysio-en Healthcenter De Beemd, een ‘rondje Oosterhoutse polder’ initieerde met een aantal van haar (ex-)kankerpatiënten. Vervolgens organiseerde ze in de rol van projectleider in 2021 de eerste editie van de LoveLife run in Breda. De LoveLife run is een 5km hardloopevent waaraan (ex-)oncologische patiënten met hun naasten en hun behandelaars deelnemen. Centraal staat het werven van fondsen voor Fight cancer, die met deze fondsen via KWF Kankerbestrijding baanbrekend kankeronderzoek financiert. Iedere deelnemer wordt uitgedaagd hiervoor zo veel mogelijk geld in te zamelen.

Het unieke aan deze run is dat de patiënt zelf mee rent. Meedoen is voor deze doelgroep hoe dan ook een overwinning. Voorafgaand aan het event trainen de (ex-)kankerpatiënten 12 weken lang met hun naasten onder begeleiding van een gespecialiseerde trainer om de 5km run uiteindelijk te kunnen volbrengen. Ieder op z’n eigen tempo, binnen z’n eigen mogelijkheden. Ieder met zijn eigen hindernissen en met zijn eigen successen. Een run als symbool voor de lange weg die een oncologisch patiënt vaak aflegt. Hiermee schijnen we licht op de persoon achter de ziekte en op de behandelaar achter een diagnose. 

LOVE LIFE. FIGHT CANCER.

Onder het motto ‘Love life. Fight cancer’ wil Stichting Fight cancer iedereen inspireren om samen in actie te komen voor meer onderzoek naar kanker. We willen een platform bieden om het gevoel van onmacht wat je vaak hebt als iemand in je omgeving kanker krijgt om te zetten in positiviteit en kracht. Saamhorigheid en verbinding karakteriseren onze evenementen. Doe daarom mee met LoveLife Run en haal met honderden anderen geld op voor kankeronderzoek. Zo werken we samen toe naar een wereld waarin kanker hopelijk niet meer dodelijk hoeft te zijn.