Veelgestelde vragen

Heeft het Coronavirus in Nederland gevolgen voor de LoveLife run Breda?

De organisatie van de LoveLife run Breda volgt de ontwikkelingen en regelgeving rondom het Coronavirus op de voet. In de organisatie van het event wordt rekening gehouden met verschillende scenario’s, zodat het event zowel met als zonder beperkingen hopelijk doorgang kan vinden. De veiligheid en gezondheid van de deelnemers, vrijwilligers en supporters staan altijd voorop bij de beslissingen die we nemen. Houd deze website en sociale media in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

Hoe ziet het programma eruit op 4 juli 2021?

Om ieders veiligheid te kunnen garanderen werken we met coronatoegangsbewijzen voor alle bezoekers van het event. Daarnaast is publiek langs de route en op het Kasteelplein helaas niet toegestaan.  

Het programma op zondag 4 juli is als volgt:

11.45 uur - Inschrijven in groepen

13.00 uur - Start programma

13.30 uur - Start run in groepen

15.30 uur - Einde programma

Wat is de route van de LoveLife run Breda?

De route van de LoveLife run Breda loopt door de binnenstad en langs het Amphia Ziekenhuis Molengracht. De exacte route wordt nog bekend gemaakt via deze website.

Hoe lang doe ik erover? 

Hoe lang je rent over 5km is afhankelijk van je conditie, leeftijd, training, loopervaring en allerlei andere factoren. Daarom is er niet te spreken van een ‘normale tijd’, het is persoonlijk. Meedoen is bij de LoveLife run bovendien veel belangrijk dan de tijd die je erover doet om de 5km te volbrengen! We verwachten dat de deelnemers er tussen het half uur en het uur voor nodig hebben om te finishen.

Wie organiseert de LoveLife run Breda?

De organisatie van de LoveLife run Breda is in handen van een enthousiast team vrijwilligers en Stichting Fight cancer. 

Wanneer is de LoveLife run Breda?

Het evenement vindt plaats op zondag 4 juli 2021.

Omdat de gemeente Breda met de huidige maatregelen vanuit het Kabinet geen evenementen toestaat op 20 juni, hebben we als organisatie definitief moeten besluiten de run te verplaatsen naar zondag 4 juli. 

Hoe gaan jullie om met het Coronavirus?

Fight cancer houdt alle berichten van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) en de ministeries die met deze problematiek bezig zijn nauwlettend in de gaten. Mochten er vanuit de overheid maatregelen worden opgelegd die mogelijk ook onze events raken, dan laten wij dat zo spoedig mogelijk weten. Zie voor actuele informatie over het coronavirus de website van het RIVM: https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

Hoe kan ik op 4 juli de LoveLife run Breda bereiken? 

Houd deze site in de gaten voor een update van deze informatie. 

Waar kan ik mijn auto parkeren? 

In en rondom de binnenstad van Breda kun je op straat parkeren en betalen bij de parkeerautomaten, in de parkeergarages en op de parkeerterreinen. Parkeergarages De Prins en De Barones en parkeerterrein Beyerd-Vlaszak zijn de dichtstbijzijnde gelegenheid vanaf het startpunt van de Run. Zie de website van de gemeente Breda voor alle actuele parkeermogelijkheden. 

Hoe schrijf ik me in?

Inschrijving voor (ex-)kankerpatiënten en naasten is gesloten

Voor de LoveLife run zijn slechts enkele felbegeerde plaatsen beschikbaar. De deelnameplekken voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten zijn dan ook allemaal vergeven! Behandelaars kunnen zich nog wel inschrijven. Maar we hebben goed nieuws voor alle familieleden, vrienden en nauw betrokkenen die buiten de boot zijn gevallen. Als je binding hebt met één van de (ex-)kankerpatiënten die meerent, kun je namelijk wél meedoen als Virtuele vriend van de run.

Virtuele vriend

Als je je aanmeldt als Virtuele vriend krijg je (evenals de andere deelnemers) een eigen profielpagina op de website waarmee je donaties kunt werven. Uiteraard kun je ook, op een zelf gekozen moment, je sportieve inzet tonen door de 5km route te gaan wandelen, steppen of hardlopen! Op deze manier draag je toch een (heel belangrijk) steentje bij en laat je jouw betrokkenheid zien aan iemand die meeloopt met de run! 

Wat ontvangt een deelnemer?

Er zijn geen inschrijfkosten aan het evenement verbonden. We dagen iedere deelnemer uit om voor minimaal €100,- aan donaties te werven t.b.v. kankeronderzoek en preventie. Geen verplichting, wel een uitdaging! Hoe meer hoe beter uiteraard om kanker in de toekomst een chronische ziekte te laten worden. Na inschrijving ontvang je als deelnemer via e-mail een link naar je persoonlijke pagina om donateurs te gaan werven. Zodra je je profiel ingevuld hebt, kun je naar hartenlust de link delen via bijv. Whatsapp of Facebook om je familie, vrienden en kennissen te enthousiasmeren om geld te doneren. De ervaring leert dat donaties binnenhalen makkelijker is dan je denkt; je zal zien dat de donaties binnenstromen! De sponsorgelden worden gebruikt om de kosten van het event te dekken, donaties worden rechtstreeks doorgezet naar onderzoek. Elke deelnemer ontvangt:

  • 12 weken training onder begeleiding van een hardlooptrainer/oncologiefysiotherapeut (face-to-face, digitaal en/of in een kleine groep, afhankelijk van Covid-19);
  • Deelname aan besloten Facebookgroep met leuke tips over sport en gezonde lifestyle. Hierin worden ook de trainingsschema’s per week gedeeld, mocht er nog niet in groepjes getraind kunnen worden;
  • 1x startbewijs LoveLife run 2021;
  • Leuke goodiebag;
  • Herinnering bij de finish;
  • Persoonlijke pagina op de site van LoveLife run;
  • Een kleine versnapering op de route.

Ik wil een donatie doen, maar ik wil pas later betalen. Kan dat?  

Als je als bedrijf een donatie doet van meer dan € 250,00, dan kun je een factuur ontvangen die je dan binnen 14 dagen betaalt. Ga hiervoor naar de donatiepagina. Zodra je € 250,- of meer als donatiebedrag én de bedrijfsnaam hebt ingevuld, komt de mogelijkheid (naast iDeal) ‘Factuur’ tevoorschijn. Klik daarop en geef aan dat je later wilt betalen, middels de factuur die je per mail krijgt.

Hoe kan ik aan al mijn familie en vrienden een bericht sturen waardoor ze eenvoudig aan mij kunnen doneren?  

Stuur een e-mail, een Facebook bericht via jouw eigen pagina of tag mensen via onze Facebook pagina, Instagram of een tweet via Twitter met de link naar je persoonlijke pagina. Als mensen op die pagina, onder jouw foto en motivatie op de knop 'doneer' drukken, dan doneren ze direct aan jou. Je kunt ook een tikkie sturen. 

Kan ik ook vanuit het buitenland betalen? 

Je kunt doneren via iDeal of met creditcard. Uiteraard kun je ook vanuit het buitenland doneren alleen ondersteunen de betalingssystemen van onze website dit niet. Als je wilt doneren vanuit het buitenland maar je kunt dat niet met creditcard, neem dan even contact met ons op via de e-mail, dan maken wij het voor jou in orde.

Waarom wordt er € 0,79 in rekening gebracht bij een donatie? 

Om onze vaste IT kosten zo laag mogelijk te houden, maken wij voor al onze evenementen gebruik van het fondsenwerf platform Funraisin en het betaalplatform Stripe. Deze platformen rekenen een (variabele) fee op de betaaltransacties. Omdat het onmogelijk is om het aantal deelnemers/donaties en de hoogte ervan vooraf in te schatten, hebben wij ervoor gekozen om hiervoor een vrijwillige bijdrage van € 0,49 aan de deelnemer/donateur te vragen. Deze heeft bij het afrekenen de keuze om wel of niet bij te dragen aan die kosten. 

Oeps, ik heb aan de verkeerde persoon gedoneerd. Wat moet ik nu doen? 

Let goed op dat tijdens het doneren via het donatieformulier de persoon aan wie je wilt doneren ook NAAST het formulier staat. Als er verkeerd wordt gedoneerd, kunnen wij dat namelijk helaas NIET voor je oplossen. 

Hieronder tref je de meest voorkomende vragen over de LoveLife run.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een mailtje naar: 

info@loveliferun.nl en wij beantwoorden jouw vraag dan zo snel mogelijk.