Over ons

Inkomsten werven voor kankeronderzoek

Mooi, zo'n LoveLife run initiatief. Maar het is natuurlijk nog mooier om te weten waar het geld dat ingezameld wordt naartoe gaat. Alle inzet, donaties, energie, vrijgevigheid, we doen het natuurlijk niet voor niks. Sterker nog, vanuit Fight cancer selecteren we met zorg twee onderzoeken waar de donatiegelden rechtstreeks naartoe gaan. Zo weet je precies waar je geld terecht komt! De keuze van 2022 was gevallen op een onderzoek van Martijn Stuiver van het AvL over prehabilitatie en blaaskankerpatiënten. In dit onderzoek wordt bepaald of het volgen van een 'prehabilitatie'- traject (oefentraject) de conditie van een blaaskankerpatiënt zodanig verbetert dat de chirurgische ingreep minder bijwerkingen nalaat. Centraal hierbij staat kwaliteit van leven en 'Better in is better out'. Het andere lokale onderzoek dat gesteund wordt vanuit de LoveLife run Breda wordt nog afgestemd.

Voor de 3e editie in 2023 wordt nog een onderzoek geselecteerd.

Samen kunnen wij onze droom realiseren: een wereld waarin kanker hopelijk geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn. Wetenschappelijk onderzoek én preventie zijn hierin heel belangrijk. Om onderzoek naar kanker te kunnen blijven doen en om mensen de juiste voorlichting te geven, is nog steeds heel veel geld nodig. Wil jij meer weten over stichting Fight cancer en over onze organisatie? Klik dan HIER. 

LOVE LIFE. FIGHT CANCER.

Onder het motto ‘Love life. Fight cancer’ willen wij iedereen inspireren om samen in actie te komen voor meer onderzoek naar kanker. We willen een platform bieden om het gevoel van onmacht wat je vaak hebt als iemand in je omgeving kanker krijgt om te zetten in positiviteit en kracht. Saamhorigheid en verbinding karakteriseren onze evenementen. Doe daarom mee en haal met honderden anderen geld op voor kankeronderzoek. Zo werken we samen toe naar een wereld waarin kanker hopelijk niet meer dodelijk hoeft te zijn.