Lovelife run - Een unieke Charity Run

Het begon in 2020 klein toen Vanessa Roest, oncologiefysiotherapeut bij Fysio-en Healthcenter De Beemd, een ‘rondje Oosterhoutse polder’ initieerde met een aantal van haar (ex-)kankerpatiënten. Vervolgens organiseerde ze in de rol van projectleider in 2021 en 2022 de eerste twee edities van de LoveLife run in Breda. De LoveLife run is een 5km of 10km hardloopevent waaraan stoere (ex-)oncologische patiënten met hun naasten en hun behandelaars deelnemen. Centraal staat het werven van fondsen voor Fight cancer, die met deze fondsen via KWF Kankerbestrijding baanbrekend kankeronderzoek financiert. Iedere deelnemer wordt uitgedaagd hiervoor zo veel mogelijk geld in te zamelen.

Het unieke aan deze run is dat de patiënt zelf mee rent. Meedoen is voor deze doelgroep hoe dan ook een overwinning. Voorafgaand aan het event trainen de (ex-)kankerpatiënten 12 weken lang met hun naasten onder begeleiding van een gespecialiseerde trainer om de 5km run uiteindelijk te kunnen volbrengen. Ieder op z’n eigen tempo, binnen z’n eigen mogelijkheden. Ieder met zijn eigen hindernissen en met zijn eigen successen. Een run als symbool voor de lange weg die een oncologisch patiënt vaak aflegt. Hiermee schijnen we licht op de persoon achter de ziekte en op de behandelaar achter een diagnose. 

Op zondag 4 juni 2023 staat de 3e editie op de kalender. Nieuw aan deze LoveLife run is dat iedereen die geraakt is door de diagnose kanker mee kan doen! En om het voor jezelf nog uitdagender te maken, kun je er ook voor kiezen om 10km te rennen!

Als klap op de vuurpijl kun je je ook als businessteam inschrijven! Sportiviteit combineren met gezelligheid, teambuilding en het goede doel. Wat wil je nog meer? Kijk bij 'deelnamemogelijkheden' voor meer informatie.


Eerste editie in Breda

Het sportshirt als pantser, de hardloopschoenen als springveer; gehuld in winnaarstenue stonden 100 tot 150 fanatiekelingen zondag 4 juli klaar in de startblokken van de eerste editie van de LoveLife run. Zo’n 25 stoere (ex-)kankerpatiënten renden samen met hun steunpilaren en behandelaars de run van hun leven; 5 km door de binnenstad van Breda! Het startschot knalde onze motivatie tot leven. Samen voelden we de kick stromen door onze aderen. We renden, gedreven door ongekende wilskracht en power. Met een shot adrenaline in ons lijf zetten we stap voor stap door. En samen háálden we die finish en gingen we euforisch de eindstreep over! We kijken terug op een enorm geslaagde eerste editie van LoveLife run. 

Ook hielden we op 22 mei 2022 een hele mooie tweede editie. En dan nu op naar alweer de DERDE editie op 4 juni 2023. Doe jij ook mee? Alleen samen kunnen we toe naar een wereld waarin kanker hopelijk geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn!

De LoveLife run. Samen rennen uit liefde voor het leven.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan eens per kwartaal nieuwsupdates over acties van Fight cancer per e-mail