Lovelife run - Een unieke Charity Run

Het begon in 2020 klein toen Vanessa Roest, oncologiefysiotherapeut bij Fysio-en Healthcenter De Beemd, een ‘rondje Oosterhoutse polder’ initieerde met een aantal van haar (ex-)kankerpatiënten. Vervolgens organiseerde ze in de rol van projectleider in 2021 en 2022 de eerste twee edities van de LoveLife run in Breda. De LoveLife run is een 5km (of 10km in Breda) hardloopevent waaraan stoere (ex-)oncologische patiënten met hun naasten en hun behandelaars deelnemen. Centraal staat het werven van fondsen voor Fight cancer, die met deze fondsen via KWF Kankerbestrijding baanbrekend kankeronderzoek financiert. Iedere deelnemer wordt uitgedaagd hiervoor zo veel mogelijk geld in te zamelen.

Het unieke aan deze run is dat de patiënt zelf mee rent. Meedoen is voor deze doelgroep hoe dan ook een overwinning. Voorafgaand aan het event trainen de (ex-)kankerpatiënten 12 weken lang met hun naasten onder begeleiding van een gespecialiseerde trainer om de 5km run uiteindelijk te kunnen volbrengen. Ieder op z’n eigen tempo, binnen z’n eigen mogelijkheden. Ieder met zijn eigen hindernissen en met zijn eigen successen. Een run als symbool voor de lange weg die een oncologisch patiënt vaak aflegt. Hiermee schijnen we licht op de persoon achter de ziekte en op de behandelaar achter een diagnose. 

Op zondag 8 oktober 2023 staat de allereerste editie van dit evenement in Arnhem op de kalender. Nieuw aan deze LoveLife run is dat iedereen die geraakt is door de diagnose kanker mee kan doen! 

Als klap op de vuurpijl kun je je ook als businessteam inschrijven! Sportiviteit combineren met gezelligheid, teambuilding en het goede doel. Wat wil je nog meer? Kijk bij 'deelnamemogelijkheden' voor meer informatie.


Hardlopen na kanker

 

Het was half november 2021 toen ik, Floortje Bril, als twintigjarige te horen kreeg dat ik lymfeklierkanker had. Bizar en onwerkelijk was die periode voor mij. Iets wat in mijn ogen alleen oude mensen konden krijgen, zat nu ook in mijn lichaam. Mijn leven stond op z’n kop en voordat ik het nog maar een beetje kon beseffen volgde daar een periode van onderzoeken, chemokuren en spoedopnames. Ik bevond mij echt in een andere wereld. Alles om mij heen was op pauze gezet: mijn studie, mijn sport, iets waar ik ontzettend graag mee bezig was, maar ook mijn vrienden zag ik minder. Het waren zware maanden. Om de twee weken werd ik opgenomen in het ziekenhuis voor een dag opname. Tijdens deze dag opname kreeg ik chemotherapie. Een hele slinger aan zakken met chemotherapie stroomde mijn lichaam in. Het maakte mij ziek en beter tegelijk. Tijdens de momenten op de oncologie afdeling, waar ik de chemotherapie toegediend kreeg, moest ik maar al te vaak denken aan de wereld buiten het ziekenhuis. Vaak dacht ik terug aan de dagen dat ik nog kon rennen, hockeyen, fitnessen, windsurfen, eigenlijk alles wat op dat moment onmogelijk voelde. Het leek mij zo fijn om dit allemaal weer te kunnen, maar op dat moment kon ik er alleen nog maar over dromen…

 

Het was half maart toen ik werd gebeld door mijn oncoloog. Er waren geen kankercellen meer gevonden in mijn lichaam en werd schoon verklaard, ongelofelijk! Ik kan het eigenlijk amper omschrijven hoe het voelt om zo’n telefoontje te krijgen. Opluchting en intense blijdschap, ik ben kankervrij!

 

Waar ik in mijn ziekenhuisbed alleen nog maar van kon dromen, werd werkelijkheid. Ik mocht weer sporten. De eerste trainingen begon ik in het zwembad. Elke week werd mijn lichaam weer een beetje sterker en al snel begon ik met hardlopen. Wat een vrijheid was dat. Het voelde nog erg onwennig de eerste keren trainen, maar toen ik mij kon aansluiten bij de trainingen van de LoveLife run, ging het revalideren een stuk sneller. Elke week trainde ik met een groep lotgenoten samen, om uiteindelijk in mei de LoveLife run te kunnen lopen. Hier haalden we met zijn allen geld op, om meer onderzoek te kunnen doen naar kanker.

 

De Run was onwijs bijzonder. We hebben ontzettend hard gelachen, maar ook gehuild. Gehuild van geluk, want WE DID IT! 5 kilometer, ik had voor het eerst weer 5 kilometer gerend en ik vond het fantastisch. Nu 1 jaar later ben ik nog steeds veel aan het hardlopen.

Het geeft mij nog steeds onwijs veel kracht. Ik heb weer conditie, ik kan weer vooruit, de wijde wereld in. Een onbeschrijfelijk mooi gevoel. Nu moet ik zeggen dat ik soms ook met tegenzin mijn hardloopschoenen aantrek, maar als ik dan eenmaal aan het rennen ben, dan weet ik weer waar ik al die tijd voor gevochten heb: mijn vrijheid!

De LoveLife run. Samen rennen uit liefde voor het leven.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan eens per kwartaal nieuwsupdates over acties van Fight cancer per e-mail