Veelgestelde vragen

Hieronder tref je de meest voorkomende vragen over de Bike to Fight Cancer Tilburg.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op en wij beantwoorden jouw vraag dan zo snel mogelijk.

Wanneer is Bike to Fight Cancer Tilburg?

add remove

Op zondag; 8 oktober 2023 

Hoe ziet het programma eruit?

add remove

Het programma van Bike to Fight Cancer Tilburg maken wij mei 2023 bekend. De organisatie is hard aan het werk om hier een te gekke dag van te maken.

Houd deze website en de social media in de gaten voor updates over het programma.

Wat is de route Bike to Fight Cancer Tilburg?

add remove

De route Bike to Fight Cancer is 113 km door de regio Tilburg. De exacte route wordt snel bekend gemaakt via deze website.

Hoe lang doe ik erover? 

add remove

Een getrainde mountainbiker doet rond de 5 uur over 113 kilometer. Een minder getrainde mountainbiker doet daar ongeveer 6 uur over. Daarnaast zijn er langs de route nog leuke stops met genoeg entertainment om je nog iets langer over deze mooie tocht te laten doen.

Wie organiseert Bike to Fight Cancer Tilburg?

add remove

De organisatie van Bike to Fight Cancer Tilburg is een samenwerking tussen het lokale organisatieteam, vrijwilligers en Stichting Fight cancer.

Met hoeveel deelnemers houden jullie rekening?

add remove

We streven altijd naar zoveel mogelijk deelnemers, want hoe meer mountainbikers, hoe meer donaties we kunnen ophalen voor baanbrekend kankeronderzoek! Op de homepage kan je altijd terugvinden hoeveel deelnemers er op dat moment staan ingeschreven.

Is Bike to Fight Cancer Tilburg een wedstrijd?

add remove

Nee, Bike to Fight Cancer Tilburg is geen wedstrijd en er wordt geen tijd geregistreerd. Het is een evenement waarbij saamhorigheid en verbinding centraal staan. Het gaat om samen fietsen en het gezamenlijk leveren van deze presentatie.

Hoe gaan jullie om met het coronavirus?

add remove

Het coronavirus in Nederland is blijvend, krijgt Fight cancer veelvuldig de vraag of dit gevolgen heeft voor de evenementen die zij organiseert.

Fight cancer houdt alle berichten van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) en de ministeries die met deze problematiek bezig zijn nauwlettend in de gaten. Mochten er vanuit de overheid maatregelen worden opgelegd die mogelijk ook onze events raken, dan laten wij dat zo spoedig mogelijk weten. Zie voor actuele informatie over het coronavirus de website van het RIVM:

https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

Hoe kan ik Bike to Fight Cancer Tilburg bereiken?  

add remove

University Tilburg is goed bereiken van centraal station met Buslijn 4. We beschikken ook over voldoende parkeerruimte, de borden wijzen u op locatie naar de beste opties. 

Waar kan ik het beste parkeren? 

add remove

Parkeet terrein van Tilburg University is beschikbaar. Let op: gelieve NIET in de woonwijk te parkeren. Kom bij voorkeur op de fiets.

Wie mogen er deelnemen aan Bike to Fight Cancer Tilburg?

add remove
Het helpt als je een geoefende mountainbiker bent met een goede conditie. 

Hoe schrijf ik me in?

add remove

Inschrijven kan via de website van Bike to Fight Cancer Tilburg, door op de oranje button "DOE MEE" bovenin te klikken.

Kan ik met één mailadres meerdere personen inschrijven?

add remove

Je kunt op ons platform niet met precies hetzelfde mailadres meerdere personen inschrijven.

Wat ontvangt een individuele deelnemer? 

add remove

Ga naar de pagina het event > hoe werkt het? om terug te lezen wat iedere deelnemer/elk vriendenteam/elk business team precies ontvangt voor het betaalde inschrijfgeld!

Wat ontvangt een vriendenteam? 

add remove

Ga naar de pagina het event > hoe werkt het? om terug te lezen wat iedere deelnemer/elk vriendenteam/elk business team precies ontvangt voor het betaalde inschrijfgeld!

Wat ontvangt een businessteam? 

add remove

Ga naar de pagina het event > Businessteam & sponsoren om terug te lezen wat elk business team precies ontvangt voor het betaalde inschrijfgeld!

 

Hoe kan ik me het beste voorbereiden op Bike to Fight Cancer Tilburg?

add remove

Wij raden aan om wekelijks voldoende te trainen. Bouw het per week op in aantal kilometers. En vergeet je krachttaining niet! Meer tips LINK 

Waar kan ik promotiemateriaal vinden om bekendheid te geven aan mijn deelname aan Bike to Fight Cancer?

add remove

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Waar gaan de donaties heen?

add remove

Door jouw bijdrage kunnen talentvolle artsen en onderzoekers op het hoogste niveau kennis en vaardigheden opdoen in de oncologie. Fight cancer heeft samen met KWF een aantal bijzondere onderzoeken geselecteerd, waar de opbrengst naartoe gaat. Klik hier om te bekijken welke onderzoeken wij momenteel steunen.

 

Ik wil een donatie doen, maar ik wil pas later betalen. Kan dat?  

add remove

Als je als bedrijf een donatie doet van meer dan € 250,00, dan kun je een factuur ontvangen die je dan binnen 14 dagen betaalt. Ga hiervoor naar de donatiepagina. Zodra je € 250,- of meer als donatiebedrag én de bedrijfsnaam hebt ingevuld, komt de mogelijkheid (naast iDeal) ‘Factuur’ tevoorschijn. Klik daarop en geef aan dat je later wilt betalen, middels de factuur die je per mail krijgt. Het is voor particulieren niet mogelijk om je donatie achteraf te betalen. 

Hoe kan ik aan al mijn familie en vrienden een bericht sturen waardoor ze eenvoudig aan mij kunnen doneren?  

add remove

Stuur een e-mail, een Facebook bericht via jouw eigen pagina of tag mensen via onze Facebook pagina, Instagram of een tweet via Twitter met de link naar je persoonlijke pagina. Als mensen op die pagina, onder jouw foto en motivatie op de knop 'doneer' drukken, dan doneren ze direct aan jou. Daarnaast kun je via jouw persoonlijke Tikkie link, die je ontvangt in een SMS ook zorgen dat mensen nog makkelijker een donatie aan je doen.  

Ik zie een Tikkie donatie op mijn persoonlijke pagina, maar het bedrag is niet in mijn donatieteller verwerkt.

add remove

De verwerking van een donatie, gedaan via de Tikkie link, is eerst zichtbaar op je persoonlijke pagina en met enige vertraging opgeteld in de donatieteller.

Kan ik ook vanuit het buitenland betalen? 

add remove

Je kunt doneren via iDeal of met creditcard. Uiteraard kun je ook vanuit het buitenland doneren alleen ondersteunen de betalingssystemen van onze website dit niet. Als je wilt doneren vanuit het buitenland maar je kunt dat niet met creditcard, neem dan even contact met ons op via de e-mail, dan maken wij het voor jou in orde.

Waarom wordt er € 0,89 in rekening gebracht bij een donatie? 

add remove

Om onze vaste IT kosten zo laag mogelijk te houden, maken wij voor al onze evenementen gebruik van het fondsenwerf platform Funraisin en het betaalplatform Stripe. Deze platformen rekenen een (variabele) fee op de betaaltransacties. Omdat het onmogelijk is om het aantal deelnemers/donaties en de hoogte ervan vooraf in te schatten, hebben wij ervoor gekozen om hiervoor een vrijwillige bijdrage van € 0,89 aan de deelnemer/donateur te vragen. Deze heeft bij het afrekenen de keuze om wel of niet bij te dragen aan die kosten. 

Oeps, ik heb aan de verkeerde persoon gedoneerd. Wat moet ik nu doen? 

add remove

Let goed op dat tijdens het doneren via het donatieformulier de persoon aan wie je wilt doneren ook NAAST het formulier staat. Als er verkeerd wordt gedoneerd, kan je voor de mogelijkheden een mail sturen naar support@fightcancer.nl.  

Mag ik een actie op touw zetten om donatiegeld binnen te halen?

add remove

Ja, natuurlijk! We omarmen alle initiatieven die geld opleveren voor het goede doel. We vernemen als organisatie graag van tevoren welke acties worden ondernomen. Dan kunnen we er namelijk op anticiperen en houden we het overzicht. Bike to Fight Cancer is in geen geval verantwoordelijk voor acties die derden op touw zetten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan nieuwsupdates over acties van Fight cancer per e-mail