Over Fight cancer

Informatie over het coronavirus en Fight cancer.

Update 24 maart 2020: Statement Swim to Fight Cancer / Fight cancer

Wereldwijd houdt het coronavirus (COVID-19) ons allen bezig. Mensen maken zich zorgen over hun gezondheid en die van hun dierbaren, onze vrijheid is ingeperkt, het ‘normale’ leven ziet er ineens heel anders uit. Veel evenementen worden afgelast. 

In dit licht vragen mensen zich af of Swim to Fight Cancer wel doorgaat dit jaar. Gezien de recente ontwikkelingen zijn alle evenementen van en voor Fight cancer tot 1 juli 2020 uitgesteld. Omdat veel van onze Swim edities pas na de zomervakantie (augustus & september) plaatsvinden, laten we voor die edities alle voorbereidingen nog gewoon doorgaan. Het is nu nog te vroeg een besluit te nemen over het wel of niet verzetten van deze Swim edities. 

Want ook vandaag krijgen, ondanks het Corona virus, 312 mensen in Nederland de diagnose kanker. Dat betekent enerzijds dat onderzoek nog steeds gefinancierd moet worden. En anderzijds dat mensen straks – als het weer veilig kan en mag - echt weer de behoefte hebben om samen het gevoel van onmacht om te zetten in kracht, om met elkaar dat unieke van een Swim mee te maken en die verbondenheid te ervaren. Dan gaat het niet alleen om zoveel mogelijk geld ophalen, maar om zoveel meer.

Natuurlijk staat gezondheid en veiligheid voor ons voorop. Wij houden de ontwikkelingen goed in de gaten, en zullen ten alle tijden de richtlijnen van het RIVM en de overheid volgen. 

De komende weken blijven wij jullie graag informeren via onze website, Facebook en Instagram.

Niet-noodzakelijke Fight-bijeenkomsten opgeschort

Gepubliceerd op 16 maart 2020

We volgen de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. Leidend is het protocol van de overheid (RIVM, Ministerie van Volksgezondheid, Ministerie van Sociale Zaken). Daarnaast wordt een beroep gedaan op ieders eigen verantwoordelijkheid en gezond verstand.

Hier vind je de meest actuele informatie van het RIVM

Alle niet-noodzakelijke Fight-bijeenkomsten rondom acties of evenementen waarbij groepen mensen samenkomen, zullen tot 1 juni worden opgeschort.

Omdat gezondheid voor Fight centraal staat, dragen wij bij aan het doel om extra alert te zijn op het coronavirus. Wij voelen een grote verantwoordelijkheid voor kwetsbare groepen zoals mensen die leven met kanker en alle mensen die te maken hebben met een kwetsbare gezondheid.  

In deze bizarre tijden vinden wij het niet gepast actief te werven voor onze doelstelling, daarom zetten wij dit op een laag pitje. Desondanks blijft het van cruciaal belang dat er geld voor kankeronderzoek komt, en zijn wij nog steeds heel dankbaar voor elke euro die er binnenkomt.

Waar kun je terecht met vragen

  • Heb je vragen over het coronavirus? Neem dan contact op met het RIVM via 0800-1351. Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur.
  • Heb je te maken met kanker, en vragen over het coronavirus? Neem dan contact op met je behandelend arts, of je eigen huisarts. 
  • Voor specifieke vragen over evenementen kun je contact opnemen met je vaste Fight-aanspreekpunt, of mailen naar info@fightcancer.nl.

Informatie over het coronavirus en Fight cancer

Hieronder vind je antwoord op de veelgestelde vragen rondom corona en wat dit betekent voor Fight cancer.

Welke acties gaan niet meer door?

Alle acties en evenementen in het land waar Fight bij betrokken is, worden vanaf donderdag 12 maart tot 6 april geannuleerd. Houd deze pagina in de gaten voor informatie over evenementen die na 6 april zijn gepland.

Aan de hand van welke criteria bepaalt Fight of een actie of evenement doorgang vindt?

We hanteren de richtlijnen van het RIVM en de overheid en stellen de gezondheid van alle aanwezigen voorop. Daarnaast hebben we als gezondheidsfonds extra aandacht voor evenementen waar risicogroepen aanwezig zullen zijn. Onder risicogroepen verstaan we mensen met kanker die in behandeling zijn of net zijn geweest, met name met chemotherapie of immunotherapie. Ook ouderen of mensen met een zwakke gezondheid behoren tot de risicogroep.

Ik heb zelf te maken of te maken gehad met kanker, en heb vragen over het Coronavirus. Wat moet ik doen?

Onder risicogroepen verstaan we mensen met kanker die in behandeling zijn of net zijn geweest, met name met chemotherapie of immunotherapie. Ook ouderen of mensen met een zwakke gezondheid behoren tot de risicogroep. Voor specifieke vragen kun je terecht bij je behandelend arts of huisarts. Meer informatie vind je op de website van kanker.nl.

Hoe blijf ik op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen?

Lees hierboven ons statement. Dagelijks bekijken we de situatie, en veranderingen publiceren we het op deze pagina. Ook kun je je vragen mailen naar info@fightcancer.nl.