Oostelijke Zwembad

13 Dec 2016

Oostelijk Zwembad Rotterdam

Op zaterdagavond 5 november was het zover. De Zwemmarathon in het Oostelijk Zwembad voor Fight cancer. Twaalf teams met gemotiveerde zwemmers zwommen onafgebroken 6 uur achter elkaar om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Zij werden hierbij gesponsord door vrienden, familie, bedrijven en kennissen. De teams die deelnamen waren de Bleije Wagters, L.A.C. Rotterdam, de Longafdeling Erasmus Mc, Team Carlos, RSW, Ragnar, Vrb1, Zevenkamp, de Waterslakjes, de Rotterdamse Watervrienden, de Zwemrakkers en de Zwemridders.

Ook Maarten van der Weijden, oud Olympisch kampioen Open Water Zwemmen en boegbeeld van Fight cancer was aanwezig. Hij zwom in zijn eentje 6 uur achter elkaar, een totaal lengte van 21 km!

Het was een gezellige en sportieve avond, waarbij team RSW de meeste aantal banen zwom. Maar uiteindelijk ging het natuurlijk om het goede doel. Er werd een schitterend bedrag bij elkaar gezwommen van ruim € 10.000,- Dit bedrag komt ten goede aan fellowships, beurzen voor getalenteerde jonge onderzoekers. Hier lees je meer over de fellows van Fight cancer.

Fight cancer en het team van het Oostelijk Zwembad willen alle sponsoren en Maarten van der Weijden bedanken voor hun bijdragen en natuurlijk alle teams voor hun onvermoeibare inzet!