Dongense Miriam Trommelen haalt € 7.332,- op voor Swim to Fight Cancer Breda

11 Sep 2019

Op zondag 1 september ging Miriam Trommelen de uitdaging aan: twee kilometer zwemmen tijdens Swim to Fight Cancer Breda. Ze ging samen met haar vriendinnen Kim Timmermans en Denise van den Hout te water in Optisport Sonsbeeck.

Het was niet makkelijk om ruim vijf kwartier te zwemmen met de diagnose: borstkanker met uitzaaiingen. Ze vroeg veel van haar lichaam. Miriam: “Het was het allemaal waard. Het voelde goed dat ik iets kon doen. Ik had tranen van geluk dat we zo’n mooi bedrag hebben ingezameld voor belangrijke onderzoeken naar kanker”.

Ongeveer 5 maanden geleden besloten Miriam, Kim en Denise onder de teamnaam Opgeven is geen optie! mee te doen aan Swim to Fight Cancer Breda. Dit is een zwemuitdaging waar honderden deelnemers twee kilometer zwemmen in de Haven en Singels van Breda. Helaas was het voor Miriam wegens infectiegevaar geen optie om in dit water te zwemmen. Ze vindt bij Optisport Sonsbeeck de oplossing en zwom daar naar maanden van voorbereiding samen met Denise en Kim de twee kilometer (80 banen van 25 meter). Onder het gejuich van familie, vrienden en andere enthousiaste toeschouwers zwommen ze een bedrag van € 7.332,- bij elkaar.

Dat er familieleden en vrienden kwamen kijken, wisten de dames wel, maar de opkomst was overweldigend. Miriam: ‘We gingen rond 15.00 uur te water en er bleven maar supporters komen. Collega’s stonden zelfs met een spandoek’. De banen tikten weg en bij 1300 meter (52 banen) keken de meiden elkaar even aan. Dit moet lukken, ze waren ruim over de helft. Bij de 1600 meter (64 banen) is er nog zo’n moment. Miriam: ‘’Toen wist ik het zeker. Het einde was in zicht. We gaan dit halen’’. De laatste twee banen hoor je een luid applaus van het publiek. Kippenvel! In het water geven de meiden elkaar een knuffel. Ze hebben het voor elkaar. Miriam vult nog aan: “Ik wil via deze weg alle donateurs, toeschouwers, Zwembad de Vennen (voor de trainingen), Optisport Sonsbeeck en Denise en Kim in het speciaal bedanken. Het was een geslaagde dag om nooit te vergeten’’.

Doneren kan nog!
Je kunt nog tot 15 september doneren. Ga naar www.fightcancer.nl/breda en zoek bij de deelnemers naar Miriam Trommelen en doneer. En zoals Miriam zelf zegt: “Alle kleine beetjes helpen”.